Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

1000 man weg bij Wärtsilä

HELSINKI

Motorenbouwer Wärtsilä schrapt 1000 arbeidsplaatsen. De inkrimping moet de toekomstige winstgevendheid en concurrentiekracht garanderen.

In Finland verliezen 200 medewerkers hun baan, de 800 overige ontslagen vallen in een deel van de 70 andere landen waar Wärtsilä actief is. Wärtsilä verwacht jaarlijks 60 miljoen euro te besparen vanaf 2015. De eenmalige kosten van de herstructurering worden geschat op 50 miljoen.

De inkrimping is nodig omdat de markomstandigheden moeilijk blijven. De scheepsbouwsector heeft zich weliswaar enigszins hersteld, maar overcapaciteit zorgt voor prijsdruk. Onzekere economische vooruitzichten zorgen daarnaast voor stagnatie op de markt van krachtcentrales. Wärtsilä zegt de organisatie daar nu op aan te passen. ‘We kunnen onze winstgevendheid alleen behouden door onze efficiëntie en flexibiliteit te verhogen’, zegt algemeen directeur Björn Rosengren. ‘Helaas kunnen ontslagen daarbij niet worden voorkomen.’
Eind 2013 werkten er wereldwijd 18.663 mensen bij Wärtsilä. (HH)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook