Veerschip Ostfriesland schakelt over op LNG

De Ostfriesland van AG Ems wordt de eerste veerboot in het waddengebied die op LNG gaat varen. AG Ems heeft de Duitse scheepswerf Brenn- und Verformungstechnik in Bremen de opdracht gegeven het schip om te bouwen.

Veerschip Ostfriesland schakelt over op LNG

Het complete aandrijfsysteem en het achterschip worden vervangen. Ombouw bleek goedkoper dan nieuwbouw. De grootste kosten zitten in de vervanging van de motoren en het LNG-systeem. Dankzij de LNG-installatie gaat het schip 20% minder koolstofdioxide, meer dan 90% minder stikstof- en zwaveloxide en helemaal geen fijnstof meer de lucht in blazen. Hiermee voldoet het aan de emissie-eisen die in 2016 zullen gelden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer