Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nog minder praatjes door corona

OUDERKERK A/D IJSSEL

Schipper Bas Boom (67) verdient al meer dan vijftig jaar zijn brood in de binnenvaart. In die halve eeuw werd het werk allengs minder zwaar, maar verdween ook de gezelligheid van een praatje maken of samen buurten. In tijden van corona dreigen nu zelfs de zeldzame praatjes bij het laden en lossen te verdwijnen, doordat alle de laad- en losbonnen worden gemaild.

1 / 1
De naam Aquarius betekent ‘waterman’, dat klopt wel voor mij. Varen geeft een bepaalde vrijheid, die ik niet graag wil missen. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

De naam Aquarius betekent ‘waterman’, dat klopt wel voor mij. Varen geeft een bepaalde vrijheid, die ik niet graag wil missen. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Machiel Smitsman

  Ha geweldig toch! Even op de sluis voetballen met een ploegje collega’s! Misschien deed de sluismeester ook wel mee… Ben zelf geen voetballer, maar het illustreert hoe gemoedelijk en gezellig het was. Leuk verhaal!!

  M. Smitsman

 • J. Mulder

  Leuk verhaal,ik heb jullie vaak in Kampen door de brug gehad.
  Ik jullie het allerbeste.

 • Sjaak van Wijk

  Mooi en fijn verhaal Bas, blijf gezonden doe Bertha de groeten.
  Gr. Ineke en Sjaak
  Uit Zwijncity

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook