Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

In het visruim draait alles om kwaliteit

DEN HAAG

De kwaliteit van de vis is bepalend voor de prijs die de visser ontvangt op de visafslag. In vroeger tijden werd de geijsde vis los in de kee gestort. Later deden houten viskisten hun intrede en tegenwoordig wordt de vis in plastic bakken bewaard, in visruimen waar de temperatuur constant rond de 0 graden Celsius wordt gehouden.

1 / 1
Op de foto is in het midden de bak (met groene slang) met slurry-ijs te zien. Met een emmer wordt dit ijs uit de bak geschept. Rechts boven de frosters die de temperatuur in het visruim op peil houden, met watertank die zoet- of zoutwater omzet in slurry-ijs. Links in het midden (net zichtbaar) de kee met scherfijs en daarboven de ijsmachine. Het bemanningslid drukt op het paneel om de vissoort in te stellen. Op de voorgrond een viskist met discards (tong) die in het kader van de aanlandplicht apart, maar duidelijk zichtbaar in het visruim moet worden opgeslagen. (Foto Bram Pronk)

Op de foto is in het midden de bak (met groene slang) met slurry-ijs te zien. Met een emmer wordt dit ijs uit de bak geschept. Rechts boven de frosters die de temperatuur in het visruim op peil houden, met watertank die zoet- of zoutwater omzet in slurry-ijs. Links in het midden (net zichtbaar) de kee met scherfijs en daarboven de ijsmachine. Het bemanningslid drukt op het paneel om de vissoort in te stellen. Op de voorgrond een viskist met discards (tong) die in het kader van de aanlandplicht apart, maar duidelijk zichtbaar in het visruim moet worden opgeslagen. (Foto Bram Pronk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook