Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Heerema Zwijndrecht alsnog dicht, verlies van 80 banen

ZWIJNDRECHT

De werf van Heerema Fabrication Group (HFG) in Zwijndrecht wordt niet verkocht, maar gesloten. De beoogde koper Rosetti Marino S.p.A. ziet er vanaf. HFG heeft de 80 werknemers van de werf vrijdag 21 december ontslag aangezegd.

Half november werden Heerema Fabrication Group (HFG) en Rosetti Marino het in principe eens over overname van de activiteiten in Zwijndrecht. Maar na een zorgvuldige afweging van kansen en risico’s komt het Italiaanse industriële concern daar van terug. CEO Oscar Guerra noemt ‘externe oorzaken buiten onze controle’ als reden. 
 
HFG-directeur Koos-Jan van Brouwershaven heeft de medewerkers die ontslag is aangezegd ‘alle steun in deze moeilijke periode’ beloofd, onder meer bij het vinden van nieuw werk. De Ondernemeringsraad van Heerema Zwijndrecht moet nog instemmen met de ontslagen.
 
Heerema Zwijndrecht is de voortzetting van het constructiebedrijf Grootint, dat  na de oorlog werd opgericht met Marshallhulp.
HFG gaat wel door met de bouw van stalen jackets. Hiervoor wordt de constructiewerf in Vlissingen-Oost aangehouden, evenals de constructiewerkplaats in het Poolse Opole. (DvdM)


Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook