Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Viking River Cruises doopt zes nieuwe schepen (video)

AMSTERDAM

Cruisemaatschappij Viking koos eerdere jaren al voor Amsterdam voor de doop van haar nieuwe riviercruiseschepen. Dinsdag 1 maart zijn voor het vierde opeenvolgende jaar schepen in serie gedoopt. Ditmaal waren dat er zes, met zes verschillende doopsters.

1 / 3
Viking River Cruises doopt zes nieuwe schepen (video)

Viking River Cruises doopt zes nieuwe schepen (video)

In de afgelopen jaren heeft Viking River Cruises diverse nieuwe schepen aan haar vloot toegevoegd. Met meer dan 60 riviercruiseschepen in de vaart is de Amerikaanse maatschappij een grote speler in de riviercruisevaart. Daarvan zijn er sinds 2013 40 nieuwgebouwd. Op de Noord-Amerikaanse markt voor riviercruises heeft Viking volgens directeur Torstein Hagen een marktaandeel van 49%, op afstand gevolgd door Uniworld (11%), AmaWaterways (9%) en Avalon (8%).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (1)
  • O Klinkenberg

    En waar blijven de ligplaatsen voor de binnenvaartschepen die geen passagiers vervoeren?
    Ik denk toch wel dat de binnenvaart wat meer toegevoegde waarde brengt dan die € 38.000.000,-

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook