Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

GulfMark fuseert met Tidewater

HOUSTON

De fusie van de Amerikaanse offshorerederijen GulfMark Offshore en Tidewater fuseren heeft de grootste rederij in haar soort opgeleverd met 273 offshorevaartuigen.

1 / 1
De Portosalvo is momenteel vanuit Den Helder voor de SNS Pool actief. (Foto PAS Publicaties)

De Portosalvo is momenteel vanuit Den Helder voor de SNS Pool actief. (Foto PAS Publicaties)

Na herstructurering van hun financiële positie kondigden beide offshorerederijen in juli vorig jaar aan te willen samengaan. Nadat nagenoeg alle aandeelhouders op 15 oktober zich hierover positief uitspraken, kon de fusie worden afgerond onder de naam Tidewater. Beide rederijen zijn met platformbevoorraders en zogeheten anchor-handling tug supply vessels wereldwijd actief. 
GulfMark Offshore opereert ook met een vloot bevoorraders in de Noordzeeregio. Vooral de Southern North Sea (SNS) Pool in Den Helder doet regelmatig een beroep op bevoorraders van GulfMark Offshore. Dit betreft vaak schepen van het type UT 755 met het voorvoegsel Highland in hun naam. Momenteel maakt de Portosalvo van GulfMark Offshore deel uit van de Helderse bevoorraderspool. De nieuwe onderneming Tidewater wordt geleid door de Amerikaan John Rynd. (PAS)Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook