Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Megakabellegcontract Boskalis

PAPENDRECHT

Boskalis heeft het grootste kabellegcontract ooit gesloten. Het betreft de aanleg van 270 kilometer aan subsea energiekabels. Het contract, met een waarde van meer dan 250 miljoen euro, wordt samen met kabellegproducent NKT Cables uitgevoerd.

1 / 1
Megakabellegcontract Boskalis

Megakabellegcontract Boskalis

Het contract is gesloten met de firma 50 Hertz en omvat de aanleg van de 220 kV exportkabels tussen de offshore windturbineparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle in de Oostzee en het onshore hoogspanningsstation bij Lubmin in Noord-Duitsland, de zogeheten Ostwind 2 netverbindingen. Het werk duurt tot eind 2020.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook