E-commerce nestelt zich rond binnenvaartterminals

Alle binnenhavens in Nederland zijn samen goed voor een direct toegevoegde economische waarde van 7,7 miljard euro en bieden aan 65.000 mensen werk. En het belang van de havens neemt toe, vooral dankzij de containervaart. Dat blijkt uit de uit de jaarlijkse Binnenhavenmonitor van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Nederland, Tilburg, 7 juni 2018. Tilburgse container terminal aan het Wilhelminakanaal. Aan de rand van de stad, op industrieterrein Vossenberg, ligt de Barge Terminal Tilburg. In werkelijkheid komt het grootste containerschip van het Wilhelminakanaal net aanvaren. Het heeft een lengte van 110 meter. Vanuit de Rotterdamse haven is het vaartuig met een capaciteit van 104 containers deze ochtend in Tilburg gearriveerd. Het is hier een komen en gaan van schepen. De containers vervolgen hun reis over de weg. Het is dan ook niet verrassend dat grote bedrijven als Cool Blue en Tesla zich in de directe omgeving hebben gevestigd. Met de komst van het overslagbedrijf is Tilburg als logistiek knooppunt op de kaart gezet. foto: Dolph Cantrijn/Hollandse Hoogte

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer