Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Expositie Smit in Maassluis

MAASSLUIS

De buitenhaven van Maassluis is bijna een eeuw de thuisbasis geweest voor de zeeslepers van L. Smit & Co’s Internationale Sleepdienst. Om hier aandacht aan te besteden, is tot en met 5 mei 2019 in het Nationaal Sleepvaart Museum de expositie ‘Smit in Maassluis’ ingericht.

1 / 1
Expositie Smit in Maassluis

Expositie Smit in Maassluis

Smit heeft van 1871 tot en met 1960 voor haar zeeslepers gebruik gemaakt van de haven van Maassluis. Het in de periode 1887-1897 gerealiseerde Smit-gebouw aan de Govert Wijnkade is intussen Hotel Maassluis geworden. Wel met een duidelijke maritieme signatuur, refererend aan de sleepdienst van Smit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook