838 miljoen voor het Elbe-Lübeck-Kanal

De Duitse Bondsdag heeft woensdag 19 oktober groen licht gegeven voor verbetering van het Elbe-Lübeck-Kanal (ELK). De kanaalvernieuwing kost 838 miljoen euro tot 2030. De beslissing in het kader van Bundesverkehrswegeplan (BVWP) is niet onomstreden. De regio gaat uit van een verzesvoudiging van het vervoer per schip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

838 miljoen voor het Elbe-Lübeck-Kanal | Schuttevaer.nl

838 miljoen voor het Elbe-Lübeck-Kanal

De Duitse Bondsdag heeft woensdag 19 oktober groen licht gegeven voor verbetering van het Elbe-Lübeck-Kanal (ELK). De kanaalvernieuwing kost 838 miljoen euro tot 2030. De beslissing in het kader van Bundesverkehrswegeplan (BVWP) is niet onomstreden. De regio gaat uit van een verzesvoudiging van het vervoer per schip.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer