Column

Overal waar u vaart: nu al Oosterweelwerken?

Er wordt een tunnel(tje) onder het Albertkanaal gebouwd. Hiervoor wordt ruim de helft van het kanaal afgesloten (nog maar 23 van de 60 meter bevaarbaar) voor de scheepvaart. Om de scheepvaart kennis te laten maken met alle bouwfasen heeft Brabo in opdracht van de haven Antwerpen een V-Step simulator aangeschaft en de verschillende fasen van de bouw daarin weergegeven. Daarnaast heeft Brabo eenzelfde simulator ingehuurd bij Naval Inland Navigation in Halsteren. Ook daar worden de verschillende fasen van de Oosterweelwerken weergegeven.

Adri van der Hoeven KBN
Adrie van der Hoeven Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Overal waar u vaart: nu al Oosterweelwerken? | Schuttevaer.nl
Column

Overal waar u vaart: nu al Oosterweelwerken?

Er wordt een tunnel(tje) onder het Albertkanaal gebouwd. Hiervoor wordt ruim de helft van het kanaal afgesloten (nog maar 23 van de 60 meter bevaarbaar) voor de scheepvaart. Om de scheepvaart kennis te laten maken met alle bouwfasen heeft Brabo in opdracht van de haven Antwerpen een V-Step simulator aangeschaft en de verschillende fasen van de bouw daarin weergegeven. Daarnaast heeft Brabo eenzelfde simulator ingehuurd bij Naval Inland Navigation in Halsteren. Ook daar worden de verschillende fasen van de Oosterweelwerken weergegeven.

Adri van der Hoeven KBN
Adrie van der Hoeven Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer