Detentie voorkomen

‘Vlaggenstaten proberen Port State Control naar hun hand te zetten’

De samenwerkende organisatie van maritieme autoriteiten Paris MoU zegt dat ‘een aantal vlaggenstaten’ probeert het op een akkoordje te gooien met havenautoriteiten om te voorkomen dat schepen aan de ketting worden gelegd. Doel zou zijn detentie van de groeiende vloot zwarte/grijze tankers vanwege tekortkomingen te voorkomen. Paris Mou zegt niet om welke vlagstaten het gaat.

Inspectie in het kader van een Port State Control. Foto's EMSA

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Vlaggenstaten proberen Port State Control naar hun hand te zetten’ | Schuttevaer.nl
Detentie voorkomen

‘Vlaggenstaten proberen Port State Control naar hun hand te zetten’

De samenwerkende organisatie van maritieme autoriteiten Paris MoU zegt dat ‘een aantal vlaggenstaten’ probeert het op een akkoordje te gooien met havenautoriteiten om te voorkomen dat schepen aan de ketting worden gelegd. Doel zou zijn detentie van de groeiende vloot zwarte/grijze tankers vanwege tekortkomingen te voorkomen. Paris Mou zegt niet om welke vlagstaten het gaat.

Inspectie in het kader van een Port State Control. Foto's EMSA

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer