Stakingen

Franse dokwerkers leggen havens plat tijdens actie ‘Port Mort’

Meer dan 700 havenarbeiders staken vandaag in Frankrijk. De dokwerkers en havenmedewerkers hebben onder andere alle haventerminals tussen Nantes en Saint-Nazaire stilgelegd, waaronder die van Mointoire de Bretagne. Ook in Bordeaux, Rouen, Le Havre en Marseille en Nantes wordt gestaakt. De stakingsactie heeft de naam ‘Port Mort’, oftewel dode haven. De arbeiders eisen compensatie na pensioenhervormingen die in 2023 werden doorgevoerd.

Havenarbeiders uit diverse Franse havens leggen het werk neer. Foto X @cgtsela62

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Franse dokwerkers leggen havens plat tijdens actie ‘Port Mort’ | Schuttevaer.nl
Stakingen

Franse dokwerkers leggen havens plat tijdens actie ‘Port Mort’

Meer dan 700 havenarbeiders staken vandaag in Frankrijk. De dokwerkers en havenmedewerkers hebben onder andere alle haventerminals tussen Nantes en Saint-Nazaire stilgelegd, waaronder die van Mointoire de Bretagne. Ook in Bordeaux, Rouen, Le Havre en Marseille en Nantes wordt gestaakt. De stakingsactie heeft de naam ‘Port Mort’, oftewel dode haven. De arbeiders eisen compensatie na pensioenhervormingen die in 2023 werden doorgevoerd.

Havenarbeiders uit diverse Franse havens leggen het werk neer. Foto X @cgtsela62

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer