Baljeu naar EU

VVD’er Weverling vervangt havengedeputeerde Baljeu in Zuid-Holland

De VVD in Zuid-Holland heeft oud-Kamerlid Arne Weverling voorgedragen als nieuwe gedeputeerde in het dagelijks bestuur van de provincie. De huidige fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten vervangt partijgenoot Jeannette Baljeu, die zeven jaar werkzaam was als gedeputeerde met onder meer water en de transitie van de haven en in de industrie in haar portefeuille.

Arne Weverling
Arne Weverling zat tussen 2017 en 2021 in de Tweede Kamer. Foto ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

De leden van Provinciale Staten moeten nog instemmen met de benoeming van de 49-jarige Weverling. De Westlander zat tussen 2017 en 2021 in de Tweede Kamer en was daarvoor wethouder in de gemeente Westland. Hij neemt vanaf 10 juli als gedeputeerde de portefeuille van Baljeu over, met daarin onder meer luchtvaart, water en de transitie van de haven en industrie.

Baljeu kreeg ruim 90.000 stemmen tijdens de Europese Verkiezingen en is daarmee gekozen in het Europees Parlement. Over een paar weken vertrekt ze.

VVD’er Weverling vervangt havengedeputeerde Baljeu in Zuid-Holland | Schuttevaer.nl
Baljeu naar EU

VVD’er Weverling vervangt havengedeputeerde Baljeu in Zuid-Holland

De VVD in Zuid-Holland heeft oud-Kamerlid Arne Weverling voorgedragen als nieuwe gedeputeerde in het dagelijks bestuur van de provincie. De huidige fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten vervangt partijgenoot Jeannette Baljeu, die zeven jaar werkzaam was als gedeputeerde met onder meer water en de transitie van de haven en in de industrie in haar portefeuille.

Arne Weverling
Arne Weverling zat tussen 2017 en 2021 in de Tweede Kamer. Foto ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

De leden van Provinciale Staten moeten nog instemmen met de benoeming van de 49-jarige Weverling. De Westlander zat tussen 2017 en 2021 in de Tweede Kamer en was daarvoor wethouder in de gemeente Westland. Hij neemt vanaf 10 juli als gedeputeerde de portefeuille van Baljeu over, met daarin onder meer luchtvaart, water en de transitie van de haven en industrie.

Baljeu kreeg ruim 90.000 stemmen tijdens de Europese Verkiezingen en is daarmee gekozen in het Europees Parlement. Over een paar weken vertrekt ze.