Podcast

Zoektocht naar vermiste Urker stuurman die overboord sloeg in 1961

Het Urkerland, de lokale krant van Urk, is op zoek naar de vermiste Urker stuurman Albert Romkes. Of eigenlijk naar zijn levensverhaal en zijn overlijden op 28 januari 1961. Het dorp heeft een collectief geheugen als het gaat om de ongeveer 30 vermiste vissers die op zee bleven, maar omtrent Albert Romkes, die in de binnenvaart werkte toen hij overboord sloeg, is weinig bekend. In een zesdelige podcast wordt de luisteraar meegenomen in een zoektocht naar zijn familieleden, verloofde en de omstandigheden omtrent zijn dood. Zijn lichaam tot nu nooit gevonden.

Podcastmakers Ruben Romkes (l) en Jelle Bakker langs de Rijn, bij de grens Nederland-Duitsland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zoektocht naar vermiste Urker stuurman die overboord sloeg in 1961 | Schuttevaer.nl
Podcast

Zoektocht naar vermiste Urker stuurman die overboord sloeg in 1961

Het Urkerland, de lokale krant van Urk, is op zoek naar de vermiste Urker stuurman Albert Romkes. Of eigenlijk naar zijn levensverhaal en zijn overlijden op 28 januari 1961. Het dorp heeft een collectief geheugen als het gaat om de ongeveer 30 vermiste vissers die op zee bleven, maar omtrent Albert Romkes, die in de binnenvaart werkte toen hij overboord sloeg, is weinig bekend. In een zesdelige podcast wordt de luisteraar meegenomen in een zoektocht naar zijn familieleden, verloofde en de omstandigheden omtrent zijn dood. Zijn lichaam tot nu nooit gevonden.

Podcastmakers Ruben Romkes (l) en Jelle Bakker langs de Rijn, bij de grens Nederland-Duitsland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer