Internaat

‘Liggeld is vaak veel te laag’

Te weinig liggeld en te weinig ligplaatsen, dat zijn de twee grootste ergernissen van schipper Timmie Stam (26) van de Emmanuel. Samen met zijn vrouw Sabrina (22) maakt hij het liefst lange reizen. Dit voorjaar waren ze nog in Baja in Hongarije. Ze varen met een Filipijnse matroos, zodat de schipperse tijd overhoudt voor haar eigen administratieve werk aan boord.

Timmie en Sabrina zijn opgegroeid in de binnenvaart. Sabrina, die gymnasium deed, is nu bezig met haar schippersdiploma. Maar dat valt tegen. ‘Het oude lesmateriaal sluit niet aan op het nieuwe examen en nieuwe boeken zijn er nog niet.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Liggeld is vaak veel te laag’ | Schuttevaer.nl
Internaat

‘Liggeld is vaak veel te laag’

Te weinig liggeld en te weinig ligplaatsen, dat zijn de twee grootste ergernissen van schipper Timmie Stam (26) van de Emmanuel. Samen met zijn vrouw Sabrina (22) maakt hij het liefst lange reizen. Dit voorjaar waren ze nog in Baja in Hongarije. Ze varen met een Filipijnse matroos, zodat de schipperse tijd overhoudt voor haar eigen administratieve werk aan boord.

Timmie en Sabrina zijn opgegroeid in de binnenvaart. Sabrina, die gymnasium deed, is nu bezig met haar schippersdiploma. Maar dat valt tegen. ‘Het oude lesmateriaal sluit niet aan op het nieuwe examen en nieuwe boeken zijn er nog niet.’ Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer