Omvaren

Hapag-Lloyd blijft omvaren: route Rode Zee nog steeds te gevaarlijk

De Duitse rederij Hapag-Lloyd zegt nog altijd de Rode Zee te vermijden en om te varen via Kaap de Goede Hoop. Ook nu een maritieme taskforce schepen probeert te beschermen tegen aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen. Voor het Deense scheepvaartconcern Maersk was dat maandag nog aanleiding om voorbereidingen te treffen om de scheepvaart door de belangrijke vaarroute te hervatten.

De Duitse rederij Hapag-Lloyd blijft voorlopig omvaren. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Hapag-Lloyd blijft omvaren: route Rode Zee nog steeds te gevaarlijk | Schuttevaer.nl
Omvaren

Hapag-Lloyd blijft omvaren: route Rode Zee nog steeds te gevaarlijk

De Duitse rederij Hapag-Lloyd zegt nog altijd de Rode Zee te vermijden en om te varen via Kaap de Goede Hoop. Ook nu een maritieme taskforce schepen probeert te beschermen tegen aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen. Voor het Deense scheepvaartconcern Maersk was dat maandag nog aanleiding om voorbereidingen te treffen om de scheepvaart door de belangrijke vaarroute te hervatten.

De Duitse rederij Hapag-Lloyd blijft voorlopig omvaren. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer