Houthi's

Brand op containerschip Hapag-Lloyd na inslag projectiel op Rode Zee

Een containervrachtschip is in de Rode Zee ter hoogte van de Jemenitische havenstad Mokka door een projectiel getroffen. Het projectiel werd afgeschoten vanaf de Jemenitische kust die in handen is van de Houthi’s.

Een containerschip van Hapag-Lloyd ter illustratie.
Een containerschip van Hapag-Lloyd ter illustratie. Foto Shutterstock
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De beveiligingsonderneming Ambrey meldde dat er brand op het schip is geweest en er een container van boord is gevallen.

Het schip dat werd aangevallen is van de Duitse rederij Hapag-Lloyd. Het gaat om de Al Jasrah, zegt het bedrijf. ‘Hapag-Lloyd zal aanvullende maatregelen treffen om de veiligheid van onze bemanningen te garanderen’, heeft het bedrijf laten weten.

De Houthi’s in Jemen bedreigen de scheepvaart in De Rode Zee naar aanleiding van de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. De Jemenitische stam zegt schepen die iets met Israël te maken zouden hebben, als doelwit te hebben. Afgelopen maand is een groot vrachtschip gekaapt en naar de haven Hodeidah gevaren.

Brand op containerschip Hapag-Lloyd na inslag projectiel op Rode Zee | Schuttevaer.nl
Houthi's

Brand op containerschip Hapag-Lloyd na inslag projectiel op Rode Zee

Een containervrachtschip is in de Rode Zee ter hoogte van de Jemenitische havenstad Mokka door een projectiel getroffen. Het projectiel werd afgeschoten vanaf de Jemenitische kust die in handen is van de Houthi’s.

Een containerschip van Hapag-Lloyd ter illustratie.
Een containerschip van Hapag-Lloyd ter illustratie. Foto Shutterstock
Lees hier meer over de situatie op de Rode Zee.

De beveiligingsonderneming Ambrey meldde dat er brand op het schip is geweest en er een container van boord is gevallen.

Het schip dat werd aangevallen is van de Duitse rederij Hapag-Lloyd. Het gaat om de Al Jasrah, zegt het bedrijf. ‘Hapag-Lloyd zal aanvullende maatregelen treffen om de veiligheid van onze bemanningen te garanderen’, heeft het bedrijf laten weten.

De Houthi’s in Jemen bedreigen de scheepvaart in De Rode Zee naar aanleiding van de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. De Jemenitische stam zegt schepen die iets met Israël te maken zouden hebben, als doelwit te hebben. Afgelopen maand is een groot vrachtschip gekaapt en naar de haven Hodeidah gevaren.