Wachten

Schippers radeloos in Vlaamse staking

Honderden schepen liggen vast in een ambtenarenstaking in Vlaanderen. Alleen al voor sluis Evergem lagen dinsdagmiddag zo’n 80 met de boeg in zuidelijke richting en aan de andere kant nog zo’n 30. Als uit een mond klonk het: ‘We zijn altijd als eerste de klos. Laten ze eens een autoweg blokkeren. Dit is geen reclame voor de binnenvaart, terwijl wij er niets aan kunnen doen.’

De Grevelingen toen André en Joland de vaart er meer in hadden, op de Moezel bij Koblenz. Foto Henry Platje

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schippers radeloos in Vlaamse staking | Schuttevaer.nl
Wachten

Schippers radeloos in Vlaamse staking

Honderden schepen liggen vast in een ambtenarenstaking in Vlaanderen. Alleen al voor sluis Evergem lagen dinsdagmiddag zo’n 80 met de boeg in zuidelijke richting en aan de andere kant nog zo’n 30. Als uit een mond klonk het: ‘We zijn altijd als eerste de klos. Laten ze eens een autoweg blokkeren. Dit is geen reclame voor de binnenvaart, terwijl wij er niets aan kunnen doen.’

De Grevelingen toen André en Joland de vaart er meer in hadden, op de Moezel bij Koblenz. Foto Henry Platje

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer