CO2 opslag

Porthos start met het eerste Nederlandse CO2-opslagproject

In 2024 start in Rotterdam de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland. Porthos, een project van het Havenbedrijf Rotterdam, Energie Beheer Nederland (EBN) en Gasunie, heeft daarover een definitieve investeringsbeslissing genomen.

De Porthos-stuurgroepleden van de moederbedrijven tekenen de definitieve investeringsbeslissing van Porthos: v.l.n.r. Pierre Bartholomeus, Managing Director New Energy (Gasunie), Berte Simons, Business unit director CTOS (EBN), Jeroen Steens, Director Commercial Delivery (Havenbedrijf Rotterdam).
De Porthos-stuurgroepleden van de moederbedrijven tekenen de definitieve investeringsbeslissing van Porthos: v.l.n.r. Pierre Bartholomeus, Managing Director New Energy (Gasunie), Berte Simons, Business unit director CTOS (EBN), Jeroen Steens, Director Commercial Delivery (Havenbedrijf Rotterdam). Foto Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Porthos start met het eerste Nederlandse CO2-opslagproject | Schuttevaer.nl
CO2 opslag

Porthos start met het eerste Nederlandse CO2-opslagproject

In 2024 start in Rotterdam de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland. Porthos, een project van het Havenbedrijf Rotterdam, Energie Beheer Nederland (EBN) en Gasunie, heeft daarover een definitieve investeringsbeslissing genomen.

De Porthos-stuurgroepleden van de moederbedrijven tekenen de definitieve investeringsbeslissing van Porthos: v.l.n.r. Pierre Bartholomeus, Managing Director New Energy (Gasunie), Berte Simons, Business unit director CTOS (EBN), Jeroen Steens, Director Commercial Delivery (Havenbedrijf Rotterdam).
De Porthos-stuurgroepleden van de moederbedrijven tekenen de definitieve investeringsbeslissing van Porthos: v.l.n.r. Pierre Bartholomeus, Managing Director New Energy (Gasunie), Berte Simons, Business unit director CTOS (EBN), Jeroen Steens, Director Commercial Delivery (Havenbedrijf Rotterdam). Foto Havenbedrijf Rotterdam

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer