Olieramp dreigt voor natuur

Haven Gibraltar gestremd na olielekkage tankerschip

De haven van Gibraltar is gestremd, omdat een grote olievlek in het water drijft. De olietanks van de onder Panama varende tanker liepen over tijdens het bunkeren in de baai van Gibraltar vanaf bunkertanker Hercules 500. De havenautoriteit van Gibraltar heeft in samenwerking met het ministerie van Milieu een noodplan voor olierampen opgesteld en er zijn momenteel schoonmaakacties aan de gang.

De olie spoelt aan bij de kust van Gibraltar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Haven Gibraltar gestremd na olielekkage tankerschip | Schuttevaer.nl
Olieramp dreigt voor natuur

Haven Gibraltar gestremd na olielekkage tankerschip

De haven van Gibraltar is gestremd, omdat een grote olievlek in het water drijft. De olietanks van de onder Panama varende tanker liepen over tijdens het bunkeren in de baai van Gibraltar vanaf bunkertanker Hercules 500. De havenautoriteit van Gibraltar heeft in samenwerking met het ministerie van Milieu een noodplan voor olierampen opgesteld en er zijn momenteel schoonmaakacties aan de gang.

De olie spoelt aan bij de kust van Gibraltar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer