Andere berekening

Nieuwe tarieven havengeld Werkendam onder de loep: ‘Een dure haven geworden’

De gemeente Altena komt voor  1 oktober met een evaluatie van de nieuwe tarieven voor de havengelden in Werkendam. Dit op aandringen van de SGP fractie, die tijdens de Werkendamse havendag in haar stand van meerdere schippers te horen kreeg dat juist kleine schepen meer betalen door de nieuwe tariefstructuur die is gebaseerd op m2 in plaats van tonnage. Ook de walstroomvoorzieningen in de Werkendamse havens schreeuwen om verbetering, volgens de SGP.

De SGP had een stand op de Werkendamse havendag. Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe tarieven havengeld Werkendam onder de loep: ‘Een dure haven geworden’ | Schuttevaer.nl
Andere berekening

Nieuwe tarieven havengeld Werkendam onder de loep: ‘Een dure haven geworden’

De gemeente Altena komt voor  1 oktober met een evaluatie van de nieuwe tarieven voor de havengelden in Werkendam. Dit op aandringen van de SGP fractie, die tijdens de Werkendamse havendag in haar stand van meerdere schippers te horen kreeg dat juist kleine schepen meer betalen door de nieuwe tariefstructuur die is gebaseerd op m2 in plaats van tonnage. Ook de walstroomvoorzieningen in de Werkendamse havens schreeuwen om verbetering, volgens de SGP.

De SGP had een stand op de Werkendamse havendag. Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer