Jarenlange rechtszaak

Onderbetaling bemanning leidt tot 40.000 euro boete

Een Filipijns detacheringsbureau voor zeelieden heeft een boete van bijna 40.000 euro gekregen omdat negen bemanningsleden op Nederlandse sleepboten minder dan het wettelijk minimumloon betaald kregen. Ondanks tal van tegenwerpingen, staat voor de rechter vast dat dit bedrijf verantwoordelijk is voor de overtredingen. Wel viel de boete lager uit omdat het jaren duurde voordat er een uitspraak in deze kwestie was.

Sleepboten rechtszaak
Drie sleepboten. Foto ter illustratie. Foto Shutterstock / viniciuscoelho

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Onderbetaling bemanning leidt tot 40.000 euro boete | Schuttevaer.nl
Jarenlange rechtszaak

Onderbetaling bemanning leidt tot 40.000 euro boete

Een Filipijns detacheringsbureau voor zeelieden heeft een boete van bijna 40.000 euro gekregen omdat negen bemanningsleden op Nederlandse sleepboten minder dan het wettelijk minimumloon betaald kregen. Ondanks tal van tegenwerpingen, staat voor de rechter vast dat dit bedrijf verantwoordelijk is voor de overtredingen. Wel viel de boete lager uit omdat het jaren duurde voordat er een uitspraak in deze kwestie was.

Sleepboten rechtszaak
Drie sleepboten. Foto ter illustratie. Foto Shutterstock / viniciuscoelho

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer