Meeste containers

Zien: Grootste containerschip ter wereld MSC Loreto vaart naar Antwerpen

De MSC Loreto voer deze week vanuit Rotterdam naar Antwerpen over de Westerschelde. Het is niet het langste containerschip, maar kan wel de meeste containers vervoeren per vaart. Het 399,99 meter lange 61,3 meter brede schip kan 24,346 TEU vervoeren.

Het grootste containerschip ter wereld, de MSC Loreto vaar over de Westerschelde. Frank Viergever Fotografie

Het schip wordt door de rederij ingezet op de vaarroute tussen Azië en Europa, waarbij Antwerpen en Rotterdam tot de vaste bestemmingen horen. Het schip zal in de Westerschelde niet met de volledige capaciteit varen. Het schip mag vanwege veiligheidsregels niet dieper dan 15,5 meter steken, bij de volledige capaciteit zou het 17,5 meter diep steken. Maximaal beladen is dus niet mogelijk. De haven verwacht dat in de toekomst steken tot 16 meter diep mogelijk wordt, momenteel worden daar proeven mee uitgevoerd.
Bij de tocht naar Antwerpen op donderdag 25 mei stak het schip 12,3 meter diep.

De Loreto deelt de titel voor grootste containerschip met haar zusterschip MSC Irina. Dit schip is momenteel onderweg naar Abu Dhabi, maar deed deze lente Rotterdam al aan. Voor de MSC Loreto en MSCO Irina was OOCL het grootste containerschip.

Scheepsgegevens MSC Loreto

IMO-nummer 9934735
Vlag Liberia
GT 236184
DWT 240000 ton
Totale lengte 399,99 meter
Breedte 60 meter
Bouwjaar 2023

Lees ook:

’s Werelds grootste containerschip MSC Loreto komt naar Rotterdam

Grootste containerschip ter wereld komt op maidentrip naar Rotterdam