Disney

En het grootste cruiseschip ter wereld leefde nog lang en gelukkig

Disney Cruise Lines heeft interesse voor het onafgebouwde cruiseschip Global Dream II. Dat meldt de Duitse omroep NDR. De bouw van het grootste cruiseschip ter wereld, met accommodatie voor 9500 passagiers, is gestaakt vanwege het faillissement van de werf en de oorspronkelijke opdrachtgever.

Global Dream II in Wismar, voor 75% af. Foto ANP

Hoe zat het ook alweer met de Global Dream II? Het schip was op de scheepswerf van MV Werften in Wismar in aanbouw voor Genting Hong Kong. Genting is het moederbedrijf van MV Werften, dat in totaal drie werven in Duitsland heeft. Genting ging echter failliet en trok dochterbedrijf MV Werften mee in de ondergang. De Global Dream II was op dat moment voor 75% afgebouwd.

Gevreesd werd dat het cruiseschip nog voor de doop naar de sloop zou gaan. Maar Disney schijnt het schip nu over te willen nemen uit de failliete boedel en het willen laten afbouwen bij MV Werften in Wismar. Dat zou ervoor zorgen dat de 950 werknemers van de Duitse werf weer aan de slag kunnen.

De Global Dream II is met 342 meter niet opvallend lang, dat maakt de passagierscapaciteit van het schip des te opvallender en indrukwekkender. Naast plek voor 9500 passagiers is er aan boord ook ruimte voor ruim 2000 bemanningsleden. Ter vergelijking, het grootste cruiseschip ter wereld qua lengte en volume, Wonder of the Seas met 362 meter, biedt plek aan minder dan 7000 passagiers.

Wanneer Disney doorzet wordt verwacht dat het schip in 2024 klaar is. Daarmee doet Disney waar het bekend om staat: zorgen voor een happy end.

Lees ook:

Dit zijn de 8 grootste cruiseschepen ter wereld

’s Werelds grootste cruiseschip mogelijk nog voor de doop naar de sloop

En het grootste cruiseschip ter wereld leefde nog lang en gelukkig | Schuttevaer.nl
Disney

En het grootste cruiseschip ter wereld leefde nog lang en gelukkig

Disney Cruise Lines heeft interesse voor het onafgebouwde cruiseschip Global Dream II. Dat meldt de Duitse omroep NDR. De bouw van het grootste cruiseschip ter wereld, met accommodatie voor 9500 passagiers, is gestaakt vanwege het faillissement van de werf en de oorspronkelijke opdrachtgever.

Global Dream II in Wismar, voor 75% af. Foto ANP

Hoe zat het ook alweer met de Global Dream II? Het schip was op de scheepswerf van MV Werften in Wismar in aanbouw voor Genting Hong Kong. Genting is het moederbedrijf van MV Werften, dat in totaal drie werven in Duitsland heeft. Genting ging echter failliet en trok dochterbedrijf MV Werften mee in de ondergang. De Global Dream II was op dat moment voor 75% afgebouwd.

Gevreesd werd dat het cruiseschip nog voor de doop naar de sloop zou gaan. Maar Disney schijnt het schip nu over te willen nemen uit de failliete boedel en het willen laten afbouwen bij MV Werften in Wismar. Dat zou ervoor zorgen dat de 950 werknemers van de Duitse werf weer aan de slag kunnen.

De Global Dream II is met 342 meter niet opvallend lang, dat maakt de passagierscapaciteit van het schip des te opvallender en indrukwekkender. Naast plek voor 9500 passagiers is er aan boord ook ruimte voor ruim 2000 bemanningsleden. Ter vergelijking, het grootste cruiseschip ter wereld qua lengte en volume, Wonder of the Seas met 362 meter, biedt plek aan minder dan 7000 passagiers.

Wanneer Disney doorzet wordt verwacht dat het schip in 2024 klaar is. Daarmee doet Disney waar het bekend om staat: zorgen voor een happy end.

Lees ook:

Dit zijn de 8 grootste cruiseschepen ter wereld

’s Werelds grootste cruiseschip mogelijk nog voor de doop naar de sloop