Marlow

Reders en charteraars moeten zich aan de nieuwe sjorregels van Dockers Clause houden

De bemanning van kleinere containerschepen mogen niet belast worden met het losmaken en vastzetten van containers aan boord wanneer dat sjorwerk door havenwerkers kan worden gedaan. Dat volgt uit een uitspraak van de rechtbank in een zaak tussen vakbonden en zeewerkgevers over de ‘nieuwe Dockers Clause’: de werkgevers van de zeevarenden moeten de met de vakbonden gemaakte afspraak naleven. Zij mogen de bemanning van kleinere containerschepen niet belasten.

De bemanning van kleinere containerschepen mogen niet belast worden met het losmaken en vastzetten van containers aan boord wanneer dat sjorwerk door havenwerkers kan worden gedaan. (Foto Rechtspraak)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Reders en charteraars moeten zich aan de nieuwe sjorregels van Dockers Clause houden | Schuttevaer.nl
Marlow

Reders en charteraars moeten zich aan de nieuwe sjorregels van Dockers Clause houden

De bemanning van kleinere containerschepen mogen niet belast worden met het losmaken en vastzetten van containers aan boord wanneer dat sjorwerk door havenwerkers kan worden gedaan. Dat volgt uit een uitspraak van de rechtbank in een zaak tussen vakbonden en zeewerkgevers over de ‘nieuwe Dockers Clause’: de werkgevers van de zeevarenden moeten de met de vakbonden gemaakte afspraak naleven. Zij mogen de bemanning van kleinere containerschepen niet belasten.

De bemanning van kleinere containerschepen mogen niet belast worden met het losmaken en vastzetten van containers aan boord wanneer dat sjorwerk door havenwerkers kan worden gedaan. (Foto Rechtspraak)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer