Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[OPINIE] Alternatief voor biobrandstof jaagt schipper op kosten

ZWIJNDRECHT

Bijmenging van biobrandstof leidt in de binnenvaart tot grote zorgen, gezien de slechte ervaringen die schippers ermee hebben opgedaan. Deze brandstof kan namelijk dierlijke vetten bevatten, die de nodige ellende opleveren. Maar het alternatief dat de overheid biedt, jaagt de schippers op kosten.

1 / 1
De verplichte Europese CO2-reductie van 6% wordt wél ingevoerd in 2022. (Foto Wikimedia)

De verplichte Europese CO2-reductie van 6% wordt wél ingevoerd in 2022. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • daisy

  Ik ben tot de conclusie gekomen dat het “klimaat” kan lezen en rekenen.

  Heel de bijmeng bullshit is rekenkundig. Er komt nog steeds evenveel Co2 (planten voeding) uit mijn pijp als met pure diesel, alleen omdat er ergens een nietsnut van een ambtenaar, met de volgevreten opper kabouter in Brussel, heeft verzonnen dat de Co2 van plantaardig of dierlijke oorsprong niet mee gerekend hoeft te worden (de biomassa zwendel), word de binnenvaart “schoner”. Juist tussen aanhalingstekens, want door slechtere verbranding, hoge slijtage van injectors zien we NU al meer rook. Eigen ervaring bij de kopschroef. 1 keer B6 gebunkerd voorop, en de zo goed als nieuwe motor (nog geen 300 uur oud) begon te roken.

  Het komt erop neer dat het klimaar “gered” word als mensen veel geld betalen voor NON oplossingen. Dat zie je bij de binnenvaart, maar ook bij de particulier met de opgedrongen warmtepomp en de elektrische auto enz enz.
  Het elektriciteits net in Urecht en een deel van N-holland is nu al zo instabiel dat er geen nieuwe bedrijven op aangesloten mogen worden. Iets waar de groene maffia vast heel trots op is.
  Geld is het enigste vaste medium in het universum dat omhoog stroomt.

  Er is niets mis met het klimaat. Er word dit jaar het enen na het andere KOUDE record gebroken, maar het blijft oorverdovend stil op de bullshit MSM.

  Even wat Co2 feitjes.
  De atmosfeer bestaat uit 78% stikstof, 21% zuurstof, 0,96 % argon helium en ander edelgassen. ………… 0,04 % bestaat uit………….. Co2. Ik word ff stil van de duizeling wekkende hoeveelheid.
  Nu komt het. Van ALLE Co2 die er dagelijks word uitgestoten is 96 % NATUURLIJK, en 4 % is toe te schrijven aan menselijk handelen.
  Zijn er nu werkelijk mensen van overtuigd dat die extreem kleine hoeveelheid Co2 die de mens toevoegt in staat is rampen te veroorzaken.
  Als dat zo zou zijn hoop ik toch voor de toekomst van de mensheid dat de vulkaan op La Palma op zijn minst stage-V is anders zijn we reddeloos verloren.
  In het verre verleden is de Co2 concentratie een factor vier of vijf hoger geweest, toen waren er geen mensen, en de aardkloot was tot in de pool cirkel groen, weet u nog Co2 is plantenvoedsel, en geen gif.

  Co2 lijkt ook op de joker in het kaart spel, je mag hem overal voor inzetten.
  De klimaat maffia had het jaren terug over “opwarming” van het klimaat als gevolg van het broeikasgas (eigenlijk GROEIKASGAS). Nu wil het geval dat het klimaat het al een jaar of twintig vertikt om op te warmen. Daarom heet het geen “global warming” meer maar “climate change” (dat doet het al 4,5 miljard jaar).
  In de jaren 70 van de vorige eeuw waren de wetenschappers ( u weet wel de veel gehoorde consensus) het er over eens dat er een IJSTIJD aan kwam en heel snel. De oorzaak van deze toen beloofde ramp die nooit gekomen is…………..juist Co2.
  De joker van de klimaat scheikunde.

  Om moedeloos van te worden van die pseudowetenschap.
  Het ergste is nog dat er geen echte wetenschap meer bedreven word. Alleen al vragen stellen over het (opgelegde) narratief maakt je gelijk een antisemiet. Maakt niet uit wat het onderwerp is.
  Stel je eens voor dat wetenschap sinds de verlichting zo bedreven zou zijn. Dan zou de behandeling van hoofdpijn nog steeds een gat in je schedel boren zijn om de pijn eruit te laten lopen ipv van een paracetamolletje.

  G.M. Noldes

 • J.Teunisse

  Grappig, nee bedenkelijk is dat een kabinet, waarvan de abtstermijn , dus demissionair in hoog tempo er wetten doorheen jaagt. Politiek blijft een curieuze zaak. Oh over een paarjaar een brandstof affaire , Na toeslag en jeugdzorg , rechtspraak en andere langzaam bovendrijvende zaken

 • vanzwolmaria

  Doe er voor dat geld dan HVO bij als daar dan genoeg van voorradig is

 • leoverburg

  Dus de veiligheid en continuïteit van het transport over water en wat uitstoot kan worden afgekocht voor ongeveer € 120 per gebruikte cuub gasolie …. vreemde zaak 🙁

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook