Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Politie grijpt in bij actie Greenpeace in Rotterdamse haven

Rotterdam

De politie heeft ingegrepen bij een actie van Greenpeace bij Shell Pernis, de grootste olieraffinaderij van Europa. Activisten van de milieuorganisatie hadden daar onder meer lijnen gespannen om de toegang tot de Tweede Petroleumhaven te blokkeren. ‘Daardoor was het scheepvaartverkeer gestremd. Dat is echt uit den boze, dus die lijn is weggehaald’, liet een woordvoerster van de politie weten.

1 / 1
Het protest van Greenpeace zorgde voor hinder voor de scheepvaart. (Foto AP Photo/Peter Dejong)

Het protest van Greenpeace zorgde voor hinder voor de scheepvaart. (Foto AP Photo/Peter Dejong)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties (3)
 • J.Teunisse

  US Coast Guard is niet zo lief als de zeehaven politie. Iets met ISPS of zo. Wordt daar onvoorwaardelijk gehandhaafd. Ik dacht dat Rotterdams Petroleumhavens verboden waren voor recreatie vaart?

 • Seuter

  Tja, Greenpeace, de meest belachelijke en ongeloofwaardige club die er m.i. bestaat. Met nogal eens acties die mensenlevens kunnen kosten.

 • J.R. Groot

  Ik zie daar toch een aantal zeer vervuilende buitenboord motoren, en al die activisten uit het buitenland zijn zeker met schone lucht hierheen met gewaaid?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook