Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brede steun voor verbetering binnenvaart in Europa

BRUSSEL

De Transportcommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met het binnenvaartrapport van Europarlementariër Caroline Nagtegaal-Van Doorn (VVD). Dat initiatiefrapport, dat een impuls wil geven aan vervoer over water, komt waarschijnlijk in september op de agenda van de plenaire vergadering van het Europees Parlement.

1 / 1
Nagtegaal-Van Doorn riep in haar rapport om betere infrastructuur, meer fondsen en een grote rol voor automatisering en vergroening. (Foto Caroline Nagtegaal-Van Doorn)

Nagtegaal-Van Doorn riep in haar rapport om betere infrastructuur, meer fondsen en een grote rol voor automatisering en vergroening. (Foto Caroline Nagtegaal-Van Doorn)

Nagtegaal-Van Doorn werkte samen met Tom Berendsen (CDA) aan het rapport. ‘Meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met binnenvaartspreekuren, omdat ik wilde weten wat in de sector leeft op het gebied van duurzaamheid en digitalisering en hoe Europa daarin een rol kan spelen. Met die input ben ik in Brussel aan de slag gegaan’, schrijft Nagtegaal-Van Doorn. ‘Na eerst mijn eigen Europese liberale fractie te hebben overtuigd van het belang van binnenvaart voor Europa en de noodzaak meer te investeren in zowel de sector als infrastructuur, is het nu gelukt brede politieke steun te krijgen voor mijn initiatiefrapport van mijn collega’s in de Transportcommissie. Dat is geweldig, want de binnenvaartsector kan een grote rol spelen in duurzaam goederentransport en personenvervoer, en werkt daar ook hard aan.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook