Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Steeds schralere vangsten binnen de 12-mijlszone

NOORDZEE

De visrijkdom binnen de 12-mijlszone lijkt sterk af te nemen. Oud-bioloog Dolf Boddeke gaf daar 15 jaar geleden al een oorzaak voor aan: niet zozeer de visserijdruk, maar het lozingsverbod van fosfaat. En daar zijn de nadelige effecten van zandwinning en windmolenparken volgens veel vissers nog bij gekomen.

1 / 1
Vissers menen dat de bodemberoering die met gepaard gaat met baggeren voor de Nederlandse kust, nadelig is voor de visstand. (Foto W.M. den Heijer)

Vissers menen dat de bodemberoering die met gepaard gaat met baggeren voor de Nederlandse kust, nadelig is voor de visstand. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook