Oplegregeling krijgt weinig bijval

Het plan van de binnenvaartorganisaties de crisis in de binnenvaart te bezweren met een oplegregeling krijgt weinig bijval. Er is nauwelijks tot geen bereidheid bij te dragen aan de financiering ervan. Wel worden onderling verwijten gemaakt. Eigenaren van oudere schepen geven nieuwbouwers de schuld van de malaise en vinden dat die zelf maar op de blaren moeten gaan zitten.

Van de grote, nieuwe schepen mogen er best enkele failliet gaan, zo blijkt uit reacties op het plan.
Vorige week vroegen de bonden of de binnenvaartondernemers willen overwegen een deel van hun vrachtsom af te dragen voor een oplegregeling. Dit zou op korte termijn moeten zorgen voor herstel van de vrachtprijzen. Erik van Toor van Kantoor Binnenvaart kreeg de afgelopen week veel verschillende geluiden uit de binnenvaart. ‘Wij horen van schippers van kleinere schepen dat ze niet willen betalen voor de grotere, maar de reacties blijven heel erg divers. Sommige schippers zien een oplegregeling wel zitten, anderen willen niet dat wij ook maar iets doen. Maar het staat nog helemaal niet vast dat die oplegregeling er komt. Je kunt er ook aan denken de lading te verdelen. Een soort toerbeurt dus.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (25)

 • Misschien moeten we met z’n allen eens wat minder elkander de schuld geven en de handen in elkaar slaan. Meer eisen voor de vrachten zodat je tenminste kan overleven en weigeren om nog onder of met zo’n lage prijs te varen. Ze PROFITEREN VAN ONS en de crisis om ons lage prijzen aan te bieden. Keep that in mind

  Geplaatst door: S.ikke op
 • Ik heb reeds meerdere crisissen meegemaakt. Deze is wel een totaal andere en ze zal tijdelijk sporen nalaten.
  Veel geblaat en weinig wol brengen geen aarde aan de dijk en diegenen die overgeinvesteerd hebben zullen me gelijk geven.
  Anderzijds komt hoogmoed voor de val. Bij sommige jongens mocht je met een normaal schip zelfs niet langszijde komen.
  Die zullen nu wel koud en warm blazen maar ik voel me niet geroepen wat ook te doen voor die jongens laat ze maar varen onder kostprijs, hoe lang nog?
  Ik blijf wel liggen en wacht af.
  Regelingen en afspraken hebben nooit geholpen er was altijd wel een slimmere die het wel kon.
  Daarbij met die verscheidenheid aan tonnages, nationaliteiten, mentaliteiten, wijze van financiering en de diverse wijzen van exploitaties, zoek daar maar eens een raakpunt die elkeen kan bekoren.
  Tegen dat die gevonden is zal de crisis wel wat voorbij zijn en kunnen we aan het volgende rondje opscheppen beginnen.

  Geplaatst door: kris op
 • geachte lezers als ondernemer voel ik toch wel een bepaalde schaamte,in het verlede werden wij vergeleken met de woonwagen bewoners aan de wal dat was niet altijd even prettig .op termijn is dat imago wel aardig weg gewerkt,maar wat gebeurt er nu al na maandje of acht gaat er bij bij verschillende ondernemers of schijn ondernemers wat kraken dat is niet van de weelde. oke anderzijds is het zo dat iedereen wist dat het een keer zou komen en dat is nu en dat je dan simbolisch voor twee euro opeen hondertentien bootje kon stappen moet je nu ook niet zeuren deden ze twee jaar geleden ook niet .wat die bonden nu weer willen is ook al weer te laat .er word weer te lang te veel gepraat en voorlopig gebeurt er gewoon helemaal niets en het schippertje maar luisteren enfilosoferen er is maar een oplossing de onderneming die het niet meer kan ophoesten hoe vreemd het voor sommigen mensen ook mag klinken toch geprobeert maar helaas niet gehaald ,net als aan de daar gaan er iedere maand een paar hondert dus daarom gebruik ik deze omschrijving het is al hart zat ,en dan al die annalisten die weten al helemaal niet waar ze over praten als ze dat wisten zouden ze wel iets op papier durven zetten doen ze dus kunnen beter thuis blijven en het weer voorspellen het regenen o de zon kan ook gaan schijnen ja jaja ,nu het laatste over de generatie kloof de afgelopen dertig is er niets verandert tussen de oudjes en de broekjes aleen dat de oudjes op de nog degelijke gesettifiseerde schepen nog weten waar over gesproken word die hebben al een paar crisissen achter de rug ligt even iets aners de, broekjes moeten eerst een half achter de spiegel staan om het haar iuterlijk enz alles in de plooi en dan zijn al onze gerdas klaar om ook de stem te verheffen en mee te kakelen maar dit is de eerste keer dat ze dit mee maken dus atvies neem wat van een oudje aan en liuster ernaar en leer er van heb je later ook nodig, dat m0et jij dan weer doorgeven ,dus ik weet even niet of wij collegas of concurenten zijn,kan alleen maar laat elkaar en als mogelijk is zeil je eigen koers,is dat niet meer mogelijk laat de boel de boel pak je koffer en stap er af,.

  Geplaatst door: leen op
 • Hoezo niet de nieuwbouw de schuld geven?Als de crisis niet was gekomen werd er in een hoog tempo BIJ gebouwd!De klap moest toch komen.Door de crisis enkel wat eerder!Het spreekwoord overdaad schaad is hier ook van toepassing!

  Geplaatst door: gerrit. 2 op
 • ik heb al die reactie gelezen maar ik vind dat de schult legt aan die niewebouwscheppen die in de vaart komen en dan ook nog onderprijs gaan varen dus anderwoorden ik kon nog gekoper vaaren als jij en dat vint ik juist die juist schul hebben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geplaatst door: maaike op
 • ieder gedegen ondernemer doet fatsoenlijk markt onderzoek als er een paar miljoen geinvesteerd moet worden en berekend daarbij ook een “worst case scenario” maar het schijnt dat in de binnenvaart dat ondernemerschap bij sommigen ontbreekt en dan nog iets als je verkeerd gegokt hebt op een overgefinancieerd schip en een alsmaar groeiende markt neem dan je verlies en ga niet de markt voor gezonde ondernemers verpesten ik hoop dat men zo wijs is de cascos die nu nog binnenkomen even aan de kant te leggen of gaan we gewoon door? daar hoor je eigenlijk weinig over

  Geplaatst door: h op
 • waarom stellen wij ons nou zo zwak
  er varen diverse kempenaars naar veghel voor 515 euro
  laten wij kempenaars
  nou deze prijs eens
  vast houden er zijn ook collegas die varen er voor 4euro waarom
  als wij nou proberen
  deze prijs boven de 5euro te houden
  het is misschien een utopie maar misschien ook een begin zo zouden de grote schepen ook een losplaats uit kunnen zoeken bijvoorbeeld de kolen naar die beroemde fabriek aan de main zoals die prijs nu is loop je er ook stuk op
  wie het weet mag het zeggen
  (ps ik wil ook overleven u ook)

  gr marten

  Geplaatst door: m valkema op
 • Als vaste lezer zie ik wat er gebeurd. Elkaar de schuld geven vooral niet praten met alkaar en je kan er zeker van zijn er zijn er die er beter op worden. Het scheepvaart spreekwoord 2 kapteins op 1 schip gaat niet zie je nu wel weer duidelijk. Zolas ik al ergens eerder eens las “schippers zijn keihard werkende mensen maar slechte ondernemers” dat zie je nu ook weer investeren in een groei markt is geen kunst investeren in een markt die tot stilstand is gekomen is andere pap. Ik draag de binnenvaart nog altijd een warm hart toe en hoop dat het weer snel beter wordt voor iedereen.

  Groeten en succes allemaal
  Paul.

  Geplaatst door: paul op
 • Als vaste lezer zie ik wat er gebeurd. Elkaar de schuld geven vooral niet praten met alkaar en je kan er zeker van zijn er zijn er die er beter op worden. Het scheepvaart spreekwoord 2 kapteins op 1 schip gaat niet zie je nu wel weer duidelijk. Zolas ik al ergens eerder eens las “schippers zijn keihard werkende mensen maar slechte ondernemers” dat zie je nu ook weer investeren in een groei markt is geen kunst investeren in een markt die tot stilstand is gekomen is andere pap. Ik draag de binnenvaart nog altijd een warm hart toe en hoop dat het weer snel beter wordt voor iedereen.

  Groeten en succes allemaal
  Paul.

  Geplaatst door: paul op
 • word het niet een tijd dat de schippers onder elkaar normaal doen , iedereen is bezig om z,n bedrijf te redden . dat gescheld op elkaar wat word je er wijzer van .
  je hoef maar een ding te doen of te zeggen krijg je direct een scheld cannon over je heen . zelfs al op de marifoon , er word direct met modder gegooid, Waarom!!!!.
  we doen allemaal het zelfde werken voor onze centen .
  mensen denk na en kom met goede oplossingen. waar we iets mee kunnen.

  Geplaatst door: schipper op
 • Ik ben wel wakker en wie de schuldige is blijft in het midden, maar wat zou het uit halen als die paar kleine scheepjes iets zouden afstaan aan de nieuwbouw daar kan je ja nog geen brood van kopen laat staan de rente van betalen procents gewijs. Dan kan je beter de zaak om draaien de oudjes tegen de kant de nieuwe varen en die onder houden dan weer de oude schepen lijkt me heel gezellig moet toch kunnen solidair zijn met elkaar?

  Geplaatst door: rosa op
 • HEbben jullie wel eens van een wereldwijde Crisis gehoord??????

  Maar nee alleen de nieuwbouw is schuldig,de 1 geeft de schuld aan de bavrachter omdat je iets onder de prijs word gedwongen???

  Word s wakker allemaal

  Geplaatst door: Robert op
 • Ikke, ikke ,ikke en de rest kan stikken…
  Je doet je naam eer aan! Iedereen is verantwoordelijk voor zich zelf! Ik kan heel veel werk misschien ook wel goedkoper vervoeren dan anderen maar dat doe ik niet! Ik volg mijn eigen weg en dat zouden meer mensen moeten doen! Ik sta open voor plannen en ideeen voor betere vrachten maar niet voor die grote jongens die nu lopen te janken! Maak elkaar maar kapot en de sterkste en beste ondernemers over leven altijd! Misschien is het een idee voor al die slimme mensen die met deze plannen komen om eens met de schippers te gaan praten die al meer stormen hebben door staan in het verleden, in plaats van de mensen die de afgelopen 10 jaar aan het nieuwbouwen zijn!!!

  Geplaatst door: Dani op
 • k heb pricies een maand en een week leeg gelegen met mn 1800 ton. heeft iemand het gemerkt?k heb geen bevrachter gehoord die zei dat is goed wat je doet het krijge je 20 cent meer.ik ga me aan bieden voor 1.60 perton naar krotzenburg. als we gaan gaan we met zn allen!!!ik kan wel goedkopern dan de gerja hoor geen punt

  Geplaatst door: ikke op
 • De herhaalde nieuwbouw had moeten in zien dat men zijn eigen concurentie aan het scheppen was.
  Waarom niet een mooi Europaschip (85×9.50)Allemaal.
  de waterwegen werden in het begin daarop aan gepast. Wij voorspellen over een paar jaar
  ligt alles boven voornoemde maat bij Rijsdijk, zoals in de visserij

  Geplaatst door: Manus op
 • De opmerking van Gerrit dat iedereen schuldig is slaat helemaal nergens op,de laatste 25 jaar zijn er toch geen schepen onder de 1000 ton gebouwd,hoe kun je dan deze mensen verantwoordelijk houden voor de overcapaciteit,en dat men soms bij elkaar onder de prijs zit komt omdat je tegen elkaar uitgespeeld wordt.En de gene die zegt geen nieuwbouw te hebben gedaan en ook in de problemen komt met zijn 135 meter schip heeft naar mijn idee te hoog gegrepen.Geef niet alleen de crisis de schuld het is ook een maatschappelijk probleem,de markt is aan alle kanten verzadigd.Velen waren nooit tevreden en wilden steeds meer,dit is het resultaat.

  Geplaatst door: Adri op
 • gerrit,
  je moet GOED LEZEN.
  Ik heb niemand beschuldigd. Ik ben volgens jou ook schuldig omdat ik de economie niet draaiende houd door bv. een nieuw schip, of auto, of iets anders aan te schaffen????
  In de vrije markt heeft de goedkoopste altijd het werk! Als er voor 10 euro naar bv. Duisburg word gevaren, en een ander vind 9,75 euro ook goed, dan is de zogenaamde goedkoopste????? aan de reis.
  En nu de tarieven gewoon (veel te?) laag zijn is weer de goedkoopste aan de reis.
  Het probleem is dat wij (ieder individu) nooit tevreden zijn, iklusief ikzelf dus, DAT is het probleem. En dan weet ik ook wel dat de vrachten op het moment op een niveau liggen die gewoon te laag zijn, alleen de tijden zijn anders geweest, regeren is vooruit zien heet dat!!

  Geplaatst door: D.W. op
 • Wellicht is het niet zo’n slecht idee om op korte termijn weer een toerbeurtsysteem in te stellen. Hierbij moet dan wel geregeld worden dat je een bepaald percentage van je laadcapaciteit moet meenemen. Met andere woorden dat er geen te kleine partijen weg kunnen met een te grote tonnemaat. Daarnaast moet er een basistarief worden afgesproken zodat er niet meer onder de kostprijs kan worden gevaren.Zo worden “angstige” ondernemers beschermd en de anderen hoeven er niet onder te lijden
  Zo kan een neerwaartse spiraal in de prijzen gestopt worden, omdat andere onderhandelingspartijen geen kans krijgen deze situatie uit te buiten. Op deze manier wordt de armoede gedeeld en krijgt ieder op toerbeurt zijn deel en is het uit met de hebberigheid.
  In Frankrijk is er een tendens gaande dat schippers die begin januari nog uit de beurs stapten, omdat ze dachten op de vrije markt beter uit te zijn nu toch weer terugkeren, omdat uiteindelijk bleek dat die vrije markt slechtere tarieven betaalden dan het basistarief van de beurs. Dit geldt op het moment ook voor vrije mannen die al jaren uit het beurssysteem waren en er nu weer voor kiezen. In goede tijden heeft iedereen het goed en in slechtere tijden zouden we de armoede moeten delen. Iedereen veel wijsheid gewenst in deze barre tijden

  Geplaatst door: pieter op
 • niemant is schuldig in de binnenvaart de binnenvaart heeft de wereldcrisis niet veroorzaakt wijzouden beter eens naar mekaar luisteren en geen verwijten toewensen

  Geplaatst door: roschanski jaak op
 • 1200 ton is ook schuldig aan dit voorval omdat er toch ook concurrentie in is?Bij elkaar iets onder de prijs willen zitten zodat je aan de reis bleef?
  En gelukkig zit ik niet bij een grote rederij,heb zelf namelijk een 1100tonner,waarmee ik al lekker 5dagen in IJzendoorn lig.
  maar goed,

  Geplaatst door: gerrit op
 • goh, je zal toch maar in loondienst zitten bij een grote rederij………….

  Geplaatst door: jan op
 • @ gerrit, kun je je reactie even toelichten.

  Geplaatst door: P. op
 • Jij met je 1200tonner bent er net zo schuldig aan als een iedere ander DWtje!!!!
  We zijn er allemaal schuldig aan!

  Geplaatst door: gerrit op
 • Dat er iets moet gebeuren lijkt mij duidelijk. Maar wat??????
  En het zal wel flauw zijn, maar wij als 1200 tonner voelen ons niet echt geroepen om te betalen voor iets wat er aan zat te komen, en waar allerwege voor is gewaarschuwd, en er toch als een idioot schepen zijn blijven betsellen/bouwen.
  Dus er moet wat gebeuren, ja, maar ik ben niet bereid om te betalen waar ik niet aan mee heb gedaan. Hiermee zeg ik dus niet dat ik tegen nieuwbouw en vooruitgang ben, maar het eind was toch wel zoek.
  Helaas, financieel gezien, is alles als een kaartenhuis in elkaar gestort, en bleek dat de geschiedenis zich iedere keer herhaald. En hadden de zogenaamde optimisten, anders gezegd de personen die beweerden dat het niet minder kon worden dus geen gelijk en moeten we nu op de blaren zitten. Er kan dus niet beweerd worden dat de crisis niet had gekomen, maar als er wat nuchterder om was gegaan met de ongebreidelde verjonging/uitbreiding van de vloot, dan hadden we nu met zijn allen!!!! minder problemen gehad. In ieder geval in mindere mate.
  Dus zegt het voort : Laten we proberen nuchter te blijven en beide beentjes op de vloer te houden, nadat ze op de vloer zijn gestort. Maar helaas het zal wel zijn als de hele wereld geschiedenis: De geschiedenis leert dat de mens niets van de geschiedenis leert.
  Ik ben trouwens wel enigzinds opgelucht dat de staatssecretaris aan heeft gegeven, als ik het tenminste goed begreep, dat het sloopgeld niet voor het huidige probleem kan worden aangewend. Het zou toch wel behoorlijk wrang zijn dat wat men wilde voorkomen, aangewend werd om een gedeelte van het probleem hiermee op te lossen.
  Ik snap ook wel dat het niet 1 op 1 terugbetaald kan worden aan degenen die het hebben betaald, maar iets dergelijks lijkt mij toch niet onredelijk. Degenen die toendertijd hebben betaald hebben dan nu een voordeeltje, en degenen die niet hebben betaald niet, maar die hebben er ook geen (financieel) nadeel van gehad.

  Succes allemaal.

  Geplaatst door: D.W. op
 • die reacties komen echt wel,hoor!!
  het is eigenlijk wel vermakelijk,dat gehakketak tegen elkaar.lekker doorgaan!!!

  Geplaatst door: carina op
 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Oplegregeling krijgt weinig bijval | Schuttevaer.nl

  Oplegregeling krijgt weinig bijval

  Het plan van de binnenvaartorganisaties de crisis in de binnenvaart te bezweren met een oplegregeling krijgt weinig bijval. Er is nauwelijks tot geen bereidheid bij te dragen aan de financiering ervan. Wel worden onderling verwijten gemaakt. Eigenaren van oudere schepen geven nieuwbouwers de schuld van de malaise en vinden dat die zelf maar op de blaren moeten gaan zitten.

  Van de grote, nieuwe schepen mogen er best enkele failliet gaan, zo blijkt uit reacties op het plan.
  Vorige week vroegen de bonden of de binnenvaartondernemers willen overwegen een deel van hun vrachtsom af te dragen voor een oplegregeling. Dit zou op korte termijn moeten zorgen voor herstel van de vrachtprijzen. Erik van Toor van Kantoor Binnenvaart kreeg de afgelopen week veel verschillende geluiden uit de binnenvaart. ‘Wij horen van schippers van kleinere schepen dat ze niet willen betalen voor de grotere, maar de reacties blijven heel erg divers. Sommige schippers zien een oplegregeling wel zitten, anderen willen niet dat wij ook maar iets doen. Maar het staat nog helemaal niet vast dat die oplegregeling er komt. Je kunt er ook aan denken de lading te verdelen. Een soort toerbeurt dus.’

  Dit artikel is exclusief voor abonnees

  Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

  Abonneer

  Deel dit artikel

  Reacties (25)

 • Misschien moeten we met z’n allen eens wat minder elkander de schuld geven en de handen in elkaar slaan. Meer eisen voor de vrachten zodat je tenminste kan overleven en weigeren om nog onder of met zo’n lage prijs te varen. Ze PROFITEREN VAN ONS en de crisis om ons lage prijzen aan te bieden. Keep that in mind

  Geplaatst door: S.ikke op
 • Ik heb reeds meerdere crisissen meegemaakt. Deze is wel een totaal andere en ze zal tijdelijk sporen nalaten.
  Veel geblaat en weinig wol brengen geen aarde aan de dijk en diegenen die overgeinvesteerd hebben zullen me gelijk geven.
  Anderzijds komt hoogmoed voor de val. Bij sommige jongens mocht je met een normaal schip zelfs niet langszijde komen.
  Die zullen nu wel koud en warm blazen maar ik voel me niet geroepen wat ook te doen voor die jongens laat ze maar varen onder kostprijs, hoe lang nog?
  Ik blijf wel liggen en wacht af.
  Regelingen en afspraken hebben nooit geholpen er was altijd wel een slimmere die het wel kon.
  Daarbij met die verscheidenheid aan tonnages, nationaliteiten, mentaliteiten, wijze van financiering en de diverse wijzen van exploitaties, zoek daar maar eens een raakpunt die elkeen kan bekoren.
  Tegen dat die gevonden is zal de crisis wel wat voorbij zijn en kunnen we aan het volgende rondje opscheppen beginnen.

  Geplaatst door: kris op
 • geachte lezers als ondernemer voel ik toch wel een bepaalde schaamte,in het verlede werden wij vergeleken met de woonwagen bewoners aan de wal dat was niet altijd even prettig .op termijn is dat imago wel aardig weg gewerkt,maar wat gebeurt er nu al na maandje of acht gaat er bij bij verschillende ondernemers of schijn ondernemers wat kraken dat is niet van de weelde. oke anderzijds is het zo dat iedereen wist dat het een keer zou komen en dat is nu en dat je dan simbolisch voor twee euro opeen hondertentien bootje kon stappen moet je nu ook niet zeuren deden ze twee jaar geleden ook niet .wat die bonden nu weer willen is ook al weer te laat .er word weer te lang te veel gepraat en voorlopig gebeurt er gewoon helemaal niets en het schippertje maar luisteren enfilosoferen er is maar een oplossing de onderneming die het niet meer kan ophoesten hoe vreemd het voor sommigen mensen ook mag klinken toch geprobeert maar helaas niet gehaald ,net als aan de daar gaan er iedere maand een paar hondert dus daarom gebruik ik deze omschrijving het is al hart zat ,en dan al die annalisten die weten al helemaal niet waar ze over praten als ze dat wisten zouden ze wel iets op papier durven zetten doen ze dus kunnen beter thuis blijven en het weer voorspellen het regenen o de zon kan ook gaan schijnen ja jaja ,nu het laatste over de generatie kloof de afgelopen dertig is er niets verandert tussen de oudjes en de broekjes aleen dat de oudjes op de nog degelijke gesettifiseerde schepen nog weten waar over gesproken word die hebben al een paar crisissen achter de rug ligt even iets aners de, broekjes moeten eerst een half achter de spiegel staan om het haar iuterlijk enz alles in de plooi en dan zijn al onze gerdas klaar om ook de stem te verheffen en mee te kakelen maar dit is de eerste keer dat ze dit mee maken dus atvies neem wat van een oudje aan en liuster ernaar en leer er van heb je later ook nodig, dat m0et jij dan weer doorgeven ,dus ik weet even niet of wij collegas of concurenten zijn,kan alleen maar laat elkaar en als mogelijk is zeil je eigen koers,is dat niet meer mogelijk laat de boel de boel pak je koffer en stap er af,.

  Geplaatst door: leen op
 • Hoezo niet de nieuwbouw de schuld geven?Als de crisis niet was gekomen werd er in een hoog tempo BIJ gebouwd!De klap moest toch komen.Door de crisis enkel wat eerder!Het spreekwoord overdaad schaad is hier ook van toepassing!

  Geplaatst door: gerrit. 2 op
 • ik heb al die reactie gelezen maar ik vind dat de schult legt aan die niewebouwscheppen die in de vaart komen en dan ook nog onderprijs gaan varen dus anderwoorden ik kon nog gekoper vaaren als jij en dat vint ik juist die juist schul hebben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geplaatst door: maaike op
 • ieder gedegen ondernemer doet fatsoenlijk markt onderzoek als er een paar miljoen geinvesteerd moet worden en berekend daarbij ook een “worst case scenario” maar het schijnt dat in de binnenvaart dat ondernemerschap bij sommigen ontbreekt en dan nog iets als je verkeerd gegokt hebt op een overgefinancieerd schip en een alsmaar groeiende markt neem dan je verlies en ga niet de markt voor gezonde ondernemers verpesten ik hoop dat men zo wijs is de cascos die nu nog binnenkomen even aan de kant te leggen of gaan we gewoon door? daar hoor je eigenlijk weinig over

  Geplaatst door: h op
 • waarom stellen wij ons nou zo zwak
  er varen diverse kempenaars naar veghel voor 515 euro
  laten wij kempenaars
  nou deze prijs eens
  vast houden er zijn ook collegas die varen er voor 4euro waarom
  als wij nou proberen
  deze prijs boven de 5euro te houden
  het is misschien een utopie maar misschien ook een begin zo zouden de grote schepen ook een losplaats uit kunnen zoeken bijvoorbeeld de kolen naar die beroemde fabriek aan de main zoals die prijs nu is loop je er ook stuk op
  wie het weet mag het zeggen
  (ps ik wil ook overleven u ook)

  gr marten

  Geplaatst door: m valkema op
 • Als vaste lezer zie ik wat er gebeurd. Elkaar de schuld geven vooral niet praten met alkaar en je kan er zeker van zijn er zijn er die er beter op worden. Het scheepvaart spreekwoord 2 kapteins op 1 schip gaat niet zie je nu wel weer duidelijk. Zolas ik al ergens eerder eens las “schippers zijn keihard werkende mensen maar slechte ondernemers” dat zie je nu ook weer investeren in een groei markt is geen kunst investeren in een markt die tot stilstand is gekomen is andere pap. Ik draag de binnenvaart nog altijd een warm hart toe en hoop dat het weer snel beter wordt voor iedereen.

  Groeten en succes allemaal
  Paul.

  Geplaatst door: paul op
 • Als vaste lezer zie ik wat er gebeurd. Elkaar de schuld geven vooral niet praten met alkaar en je kan er zeker van zijn er zijn er die er beter op worden. Het scheepvaart spreekwoord 2 kapteins op 1 schip gaat niet zie je nu wel weer duidelijk. Zolas ik al ergens eerder eens las “schippers zijn keihard werkende mensen maar slechte ondernemers” dat zie je nu ook weer investeren in een groei markt is geen kunst investeren in een markt die tot stilstand is gekomen is andere pap. Ik draag de binnenvaart nog altijd een warm hart toe en hoop dat het weer snel beter wordt voor iedereen.

  Groeten en succes allemaal
  Paul.

  Geplaatst door: paul op
 • word het niet een tijd dat de schippers onder elkaar normaal doen , iedereen is bezig om z,n bedrijf te redden . dat gescheld op elkaar wat word je er wijzer van .
  je hoef maar een ding te doen of te zeggen krijg je direct een scheld cannon over je heen . zelfs al op de marifoon , er word direct met modder gegooid, Waarom!!!!.
  we doen allemaal het zelfde werken voor onze centen .
  mensen denk na en kom met goede oplossingen. waar we iets mee kunnen.

  Geplaatst door: schipper op
 • Ik ben wel wakker en wie de schuldige is blijft in het midden, maar wat zou het uit halen als die paar kleine scheepjes iets zouden afstaan aan de nieuwbouw daar kan je ja nog geen brood van kopen laat staan de rente van betalen procents gewijs. Dan kan je beter de zaak om draaien de oudjes tegen de kant de nieuwe varen en die onder houden dan weer de oude schepen lijkt me heel gezellig moet toch kunnen solidair zijn met elkaar?

  Geplaatst door: rosa op
 • HEbben jullie wel eens van een wereldwijde Crisis gehoord??????

  Maar nee alleen de nieuwbouw is schuldig,de 1 geeft de schuld aan de bavrachter omdat je iets onder de prijs word gedwongen???

  Word s wakker allemaal

  Geplaatst door: Robert op
 • Ikke, ikke ,ikke en de rest kan stikken…
  Je doet je naam eer aan! Iedereen is verantwoordelijk voor zich zelf! Ik kan heel veel werk misschien ook wel goedkoper vervoeren dan anderen maar dat doe ik niet! Ik volg mijn eigen weg en dat zouden meer mensen moeten doen! Ik sta open voor plannen en ideeen voor betere vrachten maar niet voor die grote jongens die nu lopen te janken! Maak elkaar maar kapot en de sterkste en beste ondernemers over leven altijd! Misschien is het een idee voor al die slimme mensen die met deze plannen komen om eens met de schippers te gaan praten die al meer stormen hebben door staan in het verleden, in plaats van de mensen die de afgelopen 10 jaar aan het nieuwbouwen zijn!!!

  Geplaatst door: Dani op
 • k heb pricies een maand en een week leeg gelegen met mn 1800 ton. heeft iemand het gemerkt?k heb geen bevrachter gehoord die zei dat is goed wat je doet het krijge je 20 cent meer.ik ga me aan bieden voor 1.60 perton naar krotzenburg. als we gaan gaan we met zn allen!!!ik kan wel goedkopern dan de gerja hoor geen punt

  Geplaatst door: ikke op
 • De herhaalde nieuwbouw had moeten in zien dat men zijn eigen concurentie aan het scheppen was.
  Waarom niet een mooi Europaschip (85×9.50)Allemaal.
  de waterwegen werden in het begin daarop aan gepast. Wij voorspellen over een paar jaar
  ligt alles boven voornoemde maat bij Rijsdijk, zoals in de visserij

  Geplaatst door: Manus op
 • De opmerking van Gerrit dat iedereen schuldig is slaat helemaal nergens op,de laatste 25 jaar zijn er toch geen schepen onder de 1000 ton gebouwd,hoe kun je dan deze mensen verantwoordelijk houden voor de overcapaciteit,en dat men soms bij elkaar onder de prijs zit komt omdat je tegen elkaar uitgespeeld wordt.En de gene die zegt geen nieuwbouw te hebben gedaan en ook in de problemen komt met zijn 135 meter schip heeft naar mijn idee te hoog gegrepen.Geef niet alleen de crisis de schuld het is ook een maatschappelijk probleem,de markt is aan alle kanten verzadigd.Velen waren nooit tevreden en wilden steeds meer,dit is het resultaat.

  Geplaatst door: Adri op
 • gerrit,
  je moet GOED LEZEN.
  Ik heb niemand beschuldigd. Ik ben volgens jou ook schuldig omdat ik de economie niet draaiende houd door bv. een nieuw schip, of auto, of iets anders aan te schaffen????
  In de vrije markt heeft de goedkoopste altijd het werk! Als er voor 10 euro naar bv. Duisburg word gevaren, en een ander vind 9,75 euro ook goed, dan is de zogenaamde goedkoopste????? aan de reis.
  En nu de tarieven gewoon (veel te?) laag zijn is weer de goedkoopste aan de reis.
  Het probleem is dat wij (ieder individu) nooit tevreden zijn, iklusief ikzelf dus, DAT is het probleem. En dan weet ik ook wel dat de vrachten op het moment op een niveau liggen die gewoon te laag zijn, alleen de tijden zijn anders geweest, regeren is vooruit zien heet dat!!

  Geplaatst door: D.W. op
 • Wellicht is het niet zo’n slecht idee om op korte termijn weer een toerbeurtsysteem in te stellen. Hierbij moet dan wel geregeld worden dat je een bepaald percentage van je laadcapaciteit moet meenemen. Met andere woorden dat er geen te kleine partijen weg kunnen met een te grote tonnemaat. Daarnaast moet er een basistarief worden afgesproken zodat er niet meer onder de kostprijs kan worden gevaren.Zo worden “angstige” ondernemers beschermd en de anderen hoeven er niet onder te lijden
  Zo kan een neerwaartse spiraal in de prijzen gestopt worden, omdat andere onderhandelingspartijen geen kans krijgen deze situatie uit te buiten. Op deze manier wordt de armoede gedeeld en krijgt ieder op toerbeurt zijn deel en is het uit met de hebberigheid.
  In Frankrijk is er een tendens gaande dat schippers die begin januari nog uit de beurs stapten, omdat ze dachten op de vrije markt beter uit te zijn nu toch weer terugkeren, omdat uiteindelijk bleek dat die vrije markt slechtere tarieven betaalden dan het basistarief van de beurs. Dit geldt op het moment ook voor vrije mannen die al jaren uit het beurssysteem waren en er nu weer voor kiezen. In goede tijden heeft iedereen het goed en in slechtere tijden zouden we de armoede moeten delen. Iedereen veel wijsheid gewenst in deze barre tijden

  Geplaatst door: pieter op
 • niemant is schuldig in de binnenvaart de binnenvaart heeft de wereldcrisis niet veroorzaakt wijzouden beter eens naar mekaar luisteren en geen verwijten toewensen

  Geplaatst door: roschanski jaak op
 • 1200 ton is ook schuldig aan dit voorval omdat er toch ook concurrentie in is?Bij elkaar iets onder de prijs willen zitten zodat je aan de reis bleef?
  En gelukkig zit ik niet bij een grote rederij,heb zelf namelijk een 1100tonner,waarmee ik al lekker 5dagen in IJzendoorn lig.
  maar goed,

  Geplaatst door: gerrit op
 • goh, je zal toch maar in loondienst zitten bij een grote rederij………….

  Geplaatst door: jan op
 • @ gerrit, kun je je reactie even toelichten.

  Geplaatst door: P. op
 • Jij met je 1200tonner bent er net zo schuldig aan als een iedere ander DWtje!!!!
  We zijn er allemaal schuldig aan!

  Geplaatst door: gerrit op
 • Dat er iets moet gebeuren lijkt mij duidelijk. Maar wat??????
  En het zal wel flauw zijn, maar wij als 1200 tonner voelen ons niet echt geroepen om te betalen voor iets wat er aan zat te komen, en waar allerwege voor is gewaarschuwd, en er toch als een idioot schepen zijn blijven betsellen/bouwen.
  Dus er moet wat gebeuren, ja, maar ik ben niet bereid om te betalen waar ik niet aan mee heb gedaan. Hiermee zeg ik dus niet dat ik tegen nieuwbouw en vooruitgang ben, maar het eind was toch wel zoek.
  Helaas, financieel gezien, is alles als een kaartenhuis in elkaar gestort, en bleek dat de geschiedenis zich iedere keer herhaald. En hadden de zogenaamde optimisten, anders gezegd de personen die beweerden dat het niet minder kon worden dus geen gelijk en moeten we nu op de blaren zitten. Er kan dus niet beweerd worden dat de crisis niet had gekomen, maar als er wat nuchterder om was gegaan met de ongebreidelde verjonging/uitbreiding van de vloot, dan hadden we nu met zijn allen!!!! minder problemen gehad. In ieder geval in mindere mate.
  Dus zegt het voort : Laten we proberen nuchter te blijven en beide beentjes op de vloer te houden, nadat ze op de vloer zijn gestort. Maar helaas het zal wel zijn als de hele wereld geschiedenis: De geschiedenis leert dat de mens niets van de geschiedenis leert.
  Ik ben trouwens wel enigzinds opgelucht dat de staatssecretaris aan heeft gegeven, als ik het tenminste goed begreep, dat het sloopgeld niet voor het huidige probleem kan worden aangewend. Het zou toch wel behoorlijk wrang zijn dat wat men wilde voorkomen, aangewend werd om een gedeelte van het probleem hiermee op te lossen.
  Ik snap ook wel dat het niet 1 op 1 terugbetaald kan worden aan degenen die het hebben betaald, maar iets dergelijks lijkt mij toch niet onredelijk. Degenen die toendertijd hebben betaald hebben dan nu een voordeeltje, en degenen die niet hebben betaald niet, maar die hebben er ook geen (financieel) nadeel van gehad.

  Succes allemaal.

  Geplaatst door: D.W. op
 • die reacties komen echt wel,hoor!!
  het is eigenlijk wel vermakelijk,dat gehakketak tegen elkaar.lekker doorgaan!!!

  Geplaatst door: carina op
 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.