Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gebroeders Luden even terug op geboortegrond

DELFZIJL

Bij Koninklijke Niestern Sander te Delfzijl, de werf die haar in 1965 bouwde en opleverde aan de Koninklijke Noord- en Zuid-Hollandse Reddingsmaatschappij, lag onlangs de voormalige reddingsboot Gebroeders Luden voor een kleine reparatie.

1 / 1
Gebroeders Luden even terug op geboortegrond

Gebroeders Luden even terug op geboortegrond

De boot maakte water door een gat in de hak. De Gebroeders Luden is één van de vijf legendarische, met twee achtcilinder Kromhout-motoren uitgeruste boten van het type Carlot. Deze boten zijn door middel van zes waterdichte schotten, zestien luchtkisten en vijf bodemtanks in 28 waterdichte afdelingen verdeeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook