China voert export op

Autofabrikanten schreeuwen om meer schepen

Er is momenteel goud geld te verdienen met zeevervoer van auto’s uit China. Er is zo’n groot tekort aan car carriers dat de export van elektrische auto’s vanuit China stagneert. De krappe vervoerscapaciteit is een gevolg van de sloop van oudere tonnage, vertraging bij de nieuwbouw en een inhaalslag bij Chinese autofabrikanten na de corona-pandemie.

WDN2403 Car carrier
Er zijn circa 80 nieuwe car carriers in bestelling, maar het duurt nog jaren voordat die in de vaart zijn. Tot die tijd kan de bestaande vloot het water dun varen. Foto Shutterstock / Avigator Fortuner

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Autofabrikanten schreeuwen om meer schepen | Schuttevaer.nl
China voert export op

Autofabrikanten schreeuwen om meer schepen

Er is momenteel goud geld te verdienen met zeevervoer van auto’s uit China. Er is zo’n groot tekort aan car carriers dat de export van elektrische auto’s vanuit China stagneert. De krappe vervoerscapaciteit is een gevolg van de sloop van oudere tonnage, vertraging bij de nieuwbouw en een inhaalslag bij Chinese autofabrikanten na de corona-pandemie.

WDN2403 Car carrier
Er zijn circa 80 nieuwe car carriers in bestelling, maar het duurt nog jaren voordat die in de vaart zijn. Tot die tijd kan de bestaande vloot het water dun varen. Foto Shutterstock / Avigator Fortuner

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer