Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nautilus: ‘Anthony Veder goochelt met vakantiedagen bemanning’

Rotterdam

Rederij Anthony Veder zet medewerkers die thuiszitten vanwege corona onder druk vakantiedagen op te nemen. Dat zegt vakbond Nautilus. Nautilus vicevoorzitter Sascha Meijer: ‘Goochelen met eenzijdig afschrijven van verlof is niet respectvol. Vrijwillig is vrijwillig.’

1 / 1

Nautilus biedt vrijdag een petitie aan bij het hoofdkantoor van Anthony Veder in Rotterdam. Ook laat een aantal wereldwijd varende Anthony Veder-schepen hun scheepshoorns klinken om deze actie te ondersteunen.  ‘Wij roepen gastankerrederij Anthony Veder met klem op tot het onmiddellijk stoppen met het goochelen met verlof en eenzijdig afschrijven daarvan bij medewerkers die door de Coronacrisis langer thuis moesten blijven. Zelfs negatief verlof! Dit terwijl daarover met de Nederlandse redersvereniging goede afspraken zijn gemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook