Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Tankers geëvacueerd na ‘aanvallen’ in Golf van Oman

GOLF VAN OMAN [update]

De Noorse tanker Front Altair is donderdagochtend 13 juni ‘aangevallen’ in de Golf van Oman tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Iran. Daarbij zijn drie explosies geweest. Het schip vloog in brand, even later gevolgd door de in de buurt varende Duitse chemicaliëntanker Kokuka Courageous. Beide schepen werden geëvacueerd. De prijs van olie ging donderdag meteen flink omhoog.

1 / 1
De brandende Noorse tanker Front Altair (Foto EPA/Stringer)

De brandende Noorse tanker Front Altair (Foto EPA/Stringer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook