Filipijnse lonen op havenslepers IJmuiden voor Raad van State

Is de Wet minimumloon (WML) van toepassing op negen Filipijnse zeelieden op havenslepers in IJmuiden? Dat is de vraag waarover de Raad van State zich buigt. De zeelieden kregen een maandloon van 350 tot 650 euro, zo bleek uit een controle in 2012. Daarvoor moesten ze werkweken van 84 uur maken, becijferde vakbond Nautilus, die de zaak aankaartte en zich voegde in het geschil van de Inspectie SZW.

Wet Minimumloon van toepassing op havenslepers?

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Filipijnse lonen op havenslepers IJmuiden voor Raad van State | Schuttevaer.nl

Filipijnse lonen op havenslepers IJmuiden voor Raad van State

Is de Wet minimumloon (WML) van toepassing op negen Filipijnse zeelieden op havenslepers in IJmuiden? Dat is de vraag waarover de Raad van State zich buigt. De zeelieden kregen een maandloon van 350 tot 650 euro, zo bleek uit een controle in 2012. Daarvoor moesten ze werkweken van 84 uur maken, becijferde vakbond Nautilus, die de zaak aankaartte en zich voegde in het geschil van de Inspectie SZW.

Wet Minimumloon van toepassing op havenslepers?

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer