Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Filipijnse lonen op havenslepers IJmuiden voor Raad van State

DEN HAAG

Is de Wet minimumloon (WML) van toepassing op negen Filipijnse zeelieden op havenslepers in IJmuiden? Dat is de vraag waarover de Raad van State zich buigt. De zeelieden kregen een maandloon van 350 tot 650 euro, zo bleek uit een controle in 2012. Daarvoor moesten ze werkweken van 84 uur maken, becijferde vakbond Nautilus, die de zaak aankaartte en zich voegde in het geschil van de Inspectie SZW.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook