Levensteken van ontvoerde bemanning Breiz Klipper

De vorige week ontvoerde kapitein, hwtk en een derde bemanningslid, van het onder Curaçaose koelschip Breiz Klipper (11 x 16 meter, 3563 brt) van de Groningse rederij Seatrade, zijn ongedeerd. Dat meldt een woordvoerder van de Nigeriaanse rebellengroep MEND (Movement for Emancipation Niger Delta).

Leden van MEND hebben contact gehad met de piraten die zouden hebben aangeboden de drie bemanningsleden (twee Russen en een Filippijn) aan MEND over te dragen. De drie zeelieden werden 28 februari ontvoerd toen hun schip voor de Nigeriaanse havenstad Port Harcourt voor anker lag. Het schip werd door acht met machinepistolen bewapende piraten aangevallen. ‘Zij beroofden de 14 bemanningsleden van hun bezittingen en namen de drie bemanningsleden mee. Tijdens de overval werd veel geweld gebruikt en is ook geschoten’, zegt Noel Choong hoofd van het piraterij-rapportagecentrum in Kuala Lumpur. ‘Na de overval gingen de piraten er met de gijzelaars vandoor in een speedboot.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Levensteken van ontvoerde bemanning Breiz Klipper | Schuttevaer.nl

Levensteken van ontvoerde bemanning Breiz Klipper

De vorige week ontvoerde kapitein, hwtk en een derde bemanningslid, van het onder Curaçaose koelschip Breiz Klipper (11 x 16 meter, 3563 brt) van de Groningse rederij Seatrade, zijn ongedeerd. Dat meldt een woordvoerder van de Nigeriaanse rebellengroep MEND (Movement for Emancipation Niger Delta).

Leden van MEND hebben contact gehad met de piraten die zouden hebben aangeboden de drie bemanningsleden (twee Russen en een Filippijn) aan MEND over te dragen. De drie zeelieden werden 28 februari ontvoerd toen hun schip voor de Nigeriaanse havenstad Port Harcourt voor anker lag. Het schip werd door acht met machinepistolen bewapende piraten aangevallen. ‘Zij beroofden de 14 bemanningsleden van hun bezittingen en namen de drie bemanningsleden mee. Tijdens de overval werd veel geweld gebruikt en is ook geschoten’, zegt Noel Choong hoofd van het piraterij-rapportagecentrum in Kuala Lumpur. ‘Na de overval gingen de piraten er met de gijzelaars vandoor in een speedboot.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer