Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Belgische viskotter O-13 Morgenster gekapseisd, opvarenden gered

EASTBOURNE

De Belgische Eurokotter O-13 Morgenster van BVBA Rederij Hollebeke uit Oostende is woensdagmiddag 7 november gekapseisd. Het ongeval vond rond 14.00 uur plaats in Engelse wateren ter hoogte van Eastbourne.

1 / 1
De O-13 tijdens betere tijden in Den Oever. (Archieffoto Bram Pronk)

De O-13 tijdens betere tijden in Den Oever. (Archieffoto Bram Pronk)

Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende en de reddingsdiensten kregen een noodoproep binnen van de kotter, waarna een grote reddingsactie werd gestart. De vier bemanningsleden werden levend aangetroffen. Twee werden uit het water gehaald. Twee andere bemanningsleden zaten op de romp van het schip en werden daar door een reddingshelikopter vanaf gehaald. 

De vier onfortuinlijke vissers werden naar het ziekenhuis gebracht, maar maken het goed. De oorzaak van het kapseizen is nog niet duidelijk. De O-13 is een 23,94 meter lange en 300 pk sterke Eurokotter, in 1989 gebouwd door Scheepswerf Welgelegen in Zoutkamp. Het schip beoefende zowel de boomkorvisserij op tong als de twinrigvisserij op kreeftjes. Die laatste werden bijna altijd in Den Oever aangevoerd. (BP)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook