De dood was overal

Europa herdacht in november het einde van de Eerste Wereldoorlog, nu 100 jaar geleden. De ‘Grote Oorlog’ kostte meer dan 10 miljoen mensen het leven. Hoewel Nederland neutraal bleef, vielen ook hier veel slachtoffers, vooral onder zeelieden en vissers. De Noordzee was tussen augustus 1914 en november 1918 zeer onveilig en in de jaren daarna was het gevaar niet geweken.

De dood was overal

Scheveningen en Katwijk zwaar getroffen in Eerste Wereldoorlog
Vissers hadden keus en moesten naar zee

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

De dood was overal | Schuttevaer.nl

De dood was overal

Europa herdacht in november het einde van de Eerste Wereldoorlog, nu 100 jaar geleden. De ‘Grote Oorlog’ kostte meer dan 10 miljoen mensen het leven. Hoewel Nederland neutraal bleef, vielen ook hier veel slachtoffers, vooral onder zeelieden en vissers. De Noordzee was tussen augustus 1914 en november 1918 zeer onveilig en in de jaren daarna was het gevaar niet geweken.

De dood was overal

Scheveningen en Katwijk zwaar getroffen in Eerste Wereldoorlog
Vissers hadden keus en moesten naar zee

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer