Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

De dood was overal

Scheveningen

Europa herdacht in november het einde van de Eerste Wereldoorlog, nu 100 jaar geleden. De ‘Grote Oorlog’ kostte meer dan 10 miljoen mensen het leven. Hoewel Nederland neutraal bleef, vielen ook hier veel slachtoffers, vooral onder zeelieden en vissers. De Noordzee was tussen augustus 1914 en november 1918 zeer onveilig en in de jaren daarna was het gevaar niet geweken.

1 / 4
De dood was overal

De dood was overal

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook