ARM-14 aan de ketting in Duinkerken

De Franse autoriteiten hebben de Nederlandse Europulskotter ARM-14 Grietje Geertruida opgebracht in de haven van Duinkerken.

De kotter werd tijdens het vissen voor de Franse kust onderworpen aan een controle. Aan boord constateerden de Franse controleurs dat de netten van de ARM-14 weliswaar in orde waren, maar dat de staart net iets te krap was. Dit was voor de Franse maritieme autoriteiten reden de kotter naar Duinkerken te dirigeren en daar aan de ketting te leggen. De vangst werd in beslag genomen en donderdagochtend op de veiling van Duinkerken verkocht. De opbrengst is verbeurd verklaard.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

ARM-14 aan de ketting in Duinkerken | Schuttevaer.nl

ARM-14 aan de ketting in Duinkerken

De Franse autoriteiten hebben de Nederlandse Europulskotter ARM-14 Grietje Geertruida opgebracht in de haven van Duinkerken.

De kotter werd tijdens het vissen voor de Franse kust onderworpen aan een controle. Aan boord constateerden de Franse controleurs dat de netten van de ARM-14 weliswaar in orde waren, maar dat de staart net iets te krap was. Dit was voor de Franse maritieme autoriteiten reden de kotter naar Duinkerken te dirigeren en daar aan de ketting te leggen. De vangst werd in beslag genomen en donderdagochtend op de veiling van Duinkerken verkocht. De opbrengst is verbeurd verklaard.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer