Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Prins & Dingemanse mag door met mosselzaadinstallaties

DEN HAAG

Het ministerie van Economische Zaken moet mosselproducent Prins & Dingemanse aanwijzen als pionier van het eerste uur voor het gebruik van mosselzaadinvangsinstallaties (MZI). Dat heeft de Raad van State woensdag 16 augustus bekendgemaakt. De status van pionier geeft de mosselproducent het recht om in de toekomst met MZI’s te blijven werken.

1 / 1
Prins & Dingemanse mag door met mosselzaadinstallaties

Prins & Dingemanse mag door met mosselzaadinstallaties

Daarmee onderscheidt Prins & Dingemanse zich samen met mosselproducent West 6 van andere producenten die sinds 2004 experimenteerden met deze duurzame vangst van mosselen. Voor de andere producenten oordeelde de Raad dat het doek voor hen is gevallen aan het einde van de experimenteerperiode, die kort geleden is afgesloten.
Ze hebben van het ministerie voldoende tijd gekregen om hun investeringen voor de vangst met MZI terug te verdienen, oordeelt de Raad.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook