Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ministerie over de knie in zaak elektrovisserij Zwarte Meer

DEN HAAG

Zware verwijten van de Raad van State in de richting van het ministerie van Economische Zaken gaan waarschijnlijk leiden tot vernietiging van een besluit van het ministerie over elektrovisserij in het Zwarte Meer.

Het ministerie weigerde in actie te komen tegen die visserij op verzoek van de natuurverenigingen IJsseldelta en KNNV. Het ministerie lijkt daarbij ongeveer alles fout te hebben gedaan wat maar fout kon gaan. Althans in de ogen van de Raad en de natuurverenigingen. De Raad behandelde het hoger beroep van IJsseldelta en KNNV, nadat die verenigingen ongelijk kregen bij de rechtbank in Zwolle.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook