Strontrace wacht zware terugreis

De flinke vloot historische zeilschepen is maandagmiddag 22 oktober begonnen aan wat een zware Strontrace en Beurtveer dreigen te worden.

Strontrace wacht zware terugreis

Aan de start in Workum verschenen acht skûtsjes in de lichte klasse, vier zware strontschepen en 21 beurtschepen. Er volgde een mooie start met een zonnetje erbij en nog niet de heftige noorden- en westenwinden, die waren voorspeld. Maar die komen wel. De strontschepen zullen snel in Warmond zijn, maar de tocht terug wordt loodzwaar. Het klipperaakje Avontuur van schipper Sjoerd de Jong was het eerst beurtschip dat it Soal verliet voor het jaarlijkse avontuur. (HO)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer