SS Succes via online veiling naar Rederij Belle

Het antieke dagtochtenschip SS Succes is verkocht. Wat op eerdere veilingen niet lukte, kreeg De Valk Yacht Brokers samen met partners SchipVeiling.nl en BVA Auctions toch voor elkaar. Rederij Belle is de nieuwe eigenaar.

SS Succes via online veiling naar Rederij Belle

De SS Succes is een belangrijke vertegenwoordiger van het nautisch cultureel erfgoed. Het schip werd in 1897 als Rijn-stoomsleper gebouwd door de bekende Nederlandse scheepsbouwer Boele in Bolnes (Ridderkerk). Met haar 40 meter is ze ook nog eens de langste stoompassagiersboot ooit in ons land gebouwd. Het schip is volledig gerestaureerd en biedt plaats aan 110 gasten.

De SS Succes heeft zowel dieselmotoren als een complete stoominstallatie. Hoewel populair onder liefhebbers, dankt het haar grootste bekendheid aan optredens in de soapserie ‘De Club van Sinterklaas’ en de film ‘Pak van mijn hart’. Daarnaast deed het schip regelmatig dienst als Pakjesboot 13 tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas.

Luxueus jacht

Het antieke interieur met al zijn koper, kristal, teak en leer doet je denken aan de luxueuze jachten uit het begin van 1900. Het stalen schip met teakhouten opbouw lag sinds 2012 te koop. Arjen Hoeksma van De Valk Yacht Brokers: ‘Het is een prachtig schip, ziet er uit als om door een ringetje te halen. Maar is natuurlijk een schip voor een select gezelschap. Voor een doorsnee gezin veel en veel te groot. Zelfs als je veel vrienden hebt’, grapt hij.

‘In het verleden hebben meerdere partijen het schip in de verkoop gehad. Het heeft nogal een poos te koop gelegen. We hebben in samenwerking met BVA Auctions en SchipVeiling.nl een nieuwe eigenaar gevonden in de hoedanigheid van rederij Belle die het schip weer actief gaat exploiteren. Hiermee blijft dit prachtige passagiersschip gelukkig behouden voor Nederland.’

Rederij Belle beschikt naast de SS Succes (110 pers.) over de comfortabel ingerichte salonboten Emma (20 pers.), Belle van Zuylen (30 pers.), Adeline (50 pers.) en Dame van Amstel (80 pers.). De boten zijn te huur voor een ochtend, middag, avond of dagje varen in Amsterdam of op de Vecht, maar ook in vaargebieden als de Amstel, de Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en de Westeinderplassen.