Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

BLN-Schuttevaer Werkendam: ‘Haai houdt haring vers’

WERKENDAM

De binnenvaartondernemer moet blijven bewegen en vernieuwen om de concurrentie te weerstaan. Wie dat niet doet raakt achterop en gaat uiteindelijk naar de haaien. Dat viel op te maken uit de kleurrijke openingsrede die voorzitter Chris Kornet van Koninklijke BLN-Schuttevaer Werkendam uitsprak op de goed bezochte 111de jaarvergadering, die 29 december in Fort Altena werd gehouden.

1 / 1
HH BLN-Schuttevaer Werkendam

HH BLN-Schuttevaer Werkendam

‘Japanners eten graag verse vis en na lang zoeken ontdekten ze hoe je haringen het beste vers houdt’, zei Kornet. ‘Ze stopten de haringen in een bak water met een haai. Die haai gaf de haringen een vreselijk onaangenaam gevoel, maar had wel een functie. De haringen bleven in beweging om er vandaan te blijven en dat hield ze vers. Misschien heeft u ook een soort haai in uw omgeving of aan boord. Dat is soms onaangenaam, maar het houdt u wel scherp en in beweging.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Hein Danser

  Ik kan het niet laten, om te reageren op de zin:– U zou het schip ‘s nachts autonoom kunnen laten varen—En doe dan zelf een tukkie? — We weten, dat schippers uit Werkendam, meestal hardwerkend volk is( en niet op een uurtje varen kijken) . Maar we weten ook, doordat veel schippers, de nachten niet tellen, als overuren. Dus door dag en nacht te varen, je eigen tarief naar beneden vaart. Kijk naar de zand tarieven van Beneden Rijn en Maas naar België. Dus hard-werken heb ik niets op tegen, maar reken dan ook eens een fatsoenlijk uurloon voor de nacht vaart. Want straks hebben we minder vracht en je moet wel de schakelaar omzetten, om morgen-ochtend los gereed te liggen. 🙂

 • Dorothe Grooten-Wendt

  Is er nog eerlijke concurrentie heden?
  Die subsidie haaien die ingezet worden ,heeft de haring echt geen kans meer om voor te blijven.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook