Kinderen brengen Albert en Hennie Touwen terug naar hun eerste schip

Albert en Hennie Touwen-Ter Wee werden afgelopen zomer door hun kinderen naar Ierland ‘ontvoerd’ om hun 55-jarige trouwdag te vieren. Tot hun grote verrassing werden ze aan boord gebracht van de Linquenda, het schip waarop ze van 1960 tot 1964 in Nederland, België en Duitsland hadden gevaren.

Kinderen brengen Albert en Hennie Touwen terug naar hun eerste schip

Voor deze gelegenheid had dochter Alyde Touwen, zelf geboren op de Linquenda, geprobeerd zoveel mogelijk van de geschiedenis van het schip te achterhalen. ‘Met dank aan de medewerkers van EFM Verzekeringen in Hasselt, het Scheepskadaster en het Maritiem Museum in Rotterdam en het Scheepvaartmuseum in Groningen. Ze hielpen me vlot en vakkundig en met liefde voor de zaak, en met verrassende resultaten’, vertelt Alyde. ‘Een bevriende amateur-genealoog zette me op het spoor van de Fries Sjoerd Bosklopper, één van de vroegere eigenaren, en Rudi Gankema, zoon van Klaas.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer