Telematicadag 2009: Wranghoogte meetellen in stabiliteitsberekening

‘Het hoort bij de parate kennis van een schipper’, stelt docente Marleen Buitendijk van het Scheepvaart en Transport College (STC) voorafgaand aan haar workshop stabiliteit tijdens de 14e Telematicadag op 30 december 2009 in het KSCC in Nijmegen.

Schipper Piet Schapers

Zelfs dagvoorzitter/schipper Johan Dibbets kan z’n stabiliteit berekenen, zegt Buitendijk stralend van enthousiasme op Dibbets’ vermoeden dat ze ‘het wel leuk vindt, zo’n zaal vol mannen die zeggen: och, dat doen we wel even…’. Buitendijk: ‘Ja, het is één van mijn favoriete dingen, maar het leuke is te zien dat je er gewoon uitkomt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Telematicadag 2009: Wranghoogte meetellen in stabiliteitsberekening | Schuttevaer.nl

Telematicadag 2009: Wranghoogte meetellen in stabiliteitsberekening

‘Het hoort bij de parate kennis van een schipper’, stelt docente Marleen Buitendijk van het Scheepvaart en Transport College (STC) voorafgaand aan haar workshop stabiliteit tijdens de 14e Telematicadag op 30 december 2009 in het KSCC in Nijmegen.

Schipper Piet Schapers

Zelfs dagvoorzitter/schipper Johan Dibbets kan z’n stabiliteit berekenen, zegt Buitendijk stralend van enthousiasme op Dibbets’ vermoeden dat ze ‘het wel leuk vindt, zo’n zaal vol mannen die zeggen: och, dat doen we wel even…’. Buitendijk: ‘Ja, het is één van mijn favoriete dingen, maar het leuke is te zien dat je er gewoon uitkomt.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer