Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Kurilpa brug

ROTTERDAM

Paalzitten is een soort sport, die mogelijk wordt gemaakt, omdat je nu eenmaal op palen kunt zitten. Op kettingen kan je niet zitten, je kunt er wel aan hangen. Dat komt omdat palen goed bestand zijn tegen drukkrachten en kettingen goed zijn in het opvangen van trekkrachten. Maar via handige constructies zijn deze feiten om te keren. Dan kunnen we tafels maken, niet met stevige poten eronder, maar tafels die op verticale kettingen lijken te staan. (Geen abonnee en u wilt toch lezen? Klik dan hier.)

1 / 2
De Kurilpa Bridge in Brisbane is op het eerste gezicht een bonte verzameling van willekeurige geplaatste stokken, die onderling met staaldraden zijn verbonden. Hij schijnt echter erg stevig te zijn.

De Kurilpa Bridge in Brisbane is op het eerste gezicht een bonte verzameling van willekeurige geplaatste stokken, die onderling met staaldraden zijn verbonden. Hij schijnt echter erg stevig te zijn.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook