Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Simwave met 59-voudige simulatie officieel van start

BARENDRECHT

Met een gesimuleerde openingshandeling opende Simwave donderdag 19 april officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum in Barendrecht geopend. Op alle schermen van de 59 opgestelde simulatoren voeren vier schepen tegelijkertijd door een openingslint in een fantasiehaven met op de kades onder andere de Eiffeltoren, de piramiden van Gizeh en de Burj Khalifa.

1 / 1
Simwave met 59-voudige simulatie officieel van start

Simwave met 59-voudige simulatie officieel van start

De honderden genodigden, waaronder de burgemeester van Barendrecht, Jan van Belzen, genoten zichtbaar van het gesimuleerde openingsspektakel het daaropvolgende kijkje achter de schermen bij de simulatoren. Zoals Schuttevaer meldde is het centrum al langer in gebruik. Op 29 januari werd de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het gehele ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

Simulators koppelen

Simwave biedt de maritieme sector een bijzonder concept onder de naam ‘simulator-as-a-service’. Op eenvoudige wijze kan een simulator of een aantal gekoppelde simulators geboekt worden om bemanningen te trainen of te beoordelen; al dan niet ondersteund door eigen instructeurs vanuit de rederij. Dankzij een team van professionals op het gebied van maritiem modelleren en een team voor visuele databases, kunnen opdrachtgevers oefenen met hun eigen schepen in elke gewenste specifieke vaaromgeving. De centra van Simwave zijn 24/7 beschikbaar en beschikken over uitgebreide eigen verblijfsvoorzieningen. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook